یکی از بزرگترین نوآوریها در عصر دیجیتال، ارزهای دیجیتال هستند. ارزهای دیجیتال به گونهای طراحی شدهاند که به عنوان پول عمل کنند و در واقع، به عنوان جایگزینی برای ارزهای فیات در نظر گرفته میشوند. در طول سالهای اخیر، ارزهای دیجیتال محبوبیت زیادی در بین کاربران سراسر جهان به دست آوردهاند و این موضوع، با افزایش معاملات در بازار ارزهای دیجیتال همراه بوده است. افراد بسته به ریسکپذیری خود در این بازار مشارکت میکنند. یکی از روشهای سرمایهگذاری در بازار رمزارزها، معاملات فیوچرز است. اما منظور از معاملات فیوچرز چیست و بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز کدام است؟ با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا به این سؤالات پاسخ دهیم. (برای بررسی قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال میتوانید از جدول قیمت راستین که به صورت مستمر آپدیت میشود، استفاده کنید)
معاملات فیوچرز چیست؟
قراردادهای آتی یا فیوچرز (Futures) نوعی ابزار مشتقه مالی هستند که امکان خرید و فروش یک دارایی را در آینده، با قیمت خاصی که امروز در بازار تعیین میشود، فراهم میکنند. معاملات فیوچرز میتوانند بسیار پرخطر باشند؛ چون در این نوع معاملات، کاربران با استفاده از لوریج (اهرم)، قیمت یک دارایی در آینده را پیشبینی میکنند. در همین حال، معاملهگران میتوانند با استفاده از معاملات فیوچرز، از خطرات احتمالی مربوط به نوسانات قیمتی دارایی مورد نظرشان، جلوگیری کنند. بنابراین، از معاملات فیوچرز میتوان برای پوشش ریسک هم استفاده کرد.
معاملات فیوچرز در ابتدا به عنوان راهی برای پوشش ریسک کالاهایی مانند گندم و ذرت، برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بخش کشاورزی ابداع و رایج شدند. به این ترتیب که کشاورز میتواند در زمان کاشت بذر، محصول خود را بفروشد و هنگامی که زمان برداشت فرا میرسد، محصول را تحویل دهد و معاملات فیوچرز را بازخرید کند. در این روش، قیمت فروش یک محصول در زمان کاشت آن، تعیین و قفل میشود و فرقی نمیکرد که قیمت آن در بازه زمانی تعیینشده افزایش یا کاهش یابد. بنابراین، کشاورز میتواند حاشیه سود خود را بدون نگرانی پیشبینی کند. به این استراتژی در اصطلاح هج کردن (Hedging) هم گفته میشود.
به همین ترتیب، زمانی که یک شرکت میداند در آینده یک کالای خاص را خریداری خواهد کرد، باید برای محافظت از موقعیت خود، یک موقعیت لانگ (long) در یک قرارداد فیوچرز بگیرد.
به عنوان مثال، فرض کنید که شرکت X میداند که برای تکمیل و انجام سفارش خود، باید ۲۰ هزار اونس نقره در مدت شش ماه بخرد. فرض کنید قیمت اسپات نقره ۱۲ دلار به ازای هر اونس و قیمت فیوچرز شش ماهه آن ۱۱ دلار به ازای هر اونس است. با خرید یک قرارداد فیوچرز، شرکت X میتواند ریسک خود را کاهش دهد و در شش ماه آینده، ۲۰ هزار اونس نقره را به قیمت ۱۱ دلار به ازای هر اونس خریداری کند.
معاملات فیوچرز میتوانند در محدود کردن ریسکی که سرمایهگذار ممکن است در یک معامله با آن مواجه شود، بسیار مفید باشد. درست مانند کشاورز یا شرکت فوق، یک سرمایهگذار با پرتفویی متشکل از سهام، اوراق قرضه یا سایر داراییها، میتواند از معاملات فیوچرز برای محافظت از سرمایه خود در برابر افت بازار استفاده کند. مزیت اصلی استفاده از معاملات فیوچرز این است که دیگر در مورد قیمت آتی یک دارایی، عدم اطمینانی وجود ندارد.
همانطور که گفته شد، سرمایهگذاران میتوانند با استفاده از اهرم، قدرت خرید بیشتری در معاملات فیوچرز نسبت به معاملات اسپات داشته باشند. به عبارت دیگر، معاملات فیوچرز به سرمایهگذار این اجازه را میدهند که بدون داشتن سرمایه کافی، وارد معامله شوند. اهرم مورد استفاده، تأثیر هر گونه تغییر قیمت را به گونهای بزرگ میکند که حتی تغییرات نسبتاً کوچک در قیمت هم میتواند سود یا زیان قابلتوجهی را برای سرمایهگذار به همراه داشته باشد.
البته لازم به ذکر است که برای مدیریت ریسک در معاملات اهرمی، صرافیها از گزینههای مختلفی مانند لیکوییدیشن (liquidation) یا همان بستن آن موقعیت معاملاتی (صفر شدن سرمایه کاربر) استفاده میکنند. برای محدود کردن ضررهای احتمالی و مدیریت هوشمندانه اهرمها، معاملهگران فیوچرز هم میتوانند با تنظیم سفارش حد ضرر (stop loss order)، موقعیت معاملاتی خود را در زمان مناسب و قبل از ضرر بیشتر ببندند.
بنابراین، باید توجه داشته باشید که معاملات فیوچرز در مقایسه با سرمایهگذاریهای سنتی در بازار سهام، به مهارتهای معاملاتی و مدیریت عملی بیشتری نیاز دارند.
ریسک معاملات فیوچرز چقدر است؟
معاملات فیوچرز به خودی خود ریسک بیشتری نسبت به انواع دیگر سرمایهگذاریها مانند مالکیت سهام، اوراق قرضه یا ارز ندارند؛ به این دلیل که ارزش معاملات فیوچرز وابسته به قیمت آن دارایی است.
مانند هر سرمایهگذاری دیگری –از جمله، بازار سهام– ارزش معاملات فیوچرز هم ممکن است بالا یا پایین شود. مانند سرمایهگذاری در سهام، معاملات فیوچرز ریسک بیشتری نسبت به سرمایهگذاریهای تضمینشده با درآمد ثابت دارند. با این حال، معاملات فیوچرز به دلیل اهرمی که در آنها استفاده میشود، پرریسکتر از معاملات سهام در نظر گرفته میشوند.
بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز
در این بخش، بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز را به شما معرفی میکنیم.
1. اتریوم (ETH)
پس از بیت کوین، اتریوم محبوبترین ارز دیجیتال در جهان است. یکی از مهمترین دلایل محبوبیت این ارز دیجیتال این است که علاوه بر یک رمزارز، یک پلتفرم بلاکچینی نیز هست که امکان ایجاد توکنهای جدید و توسعه برنامههای غیرمتمرکز را برای توسعهدهندگان فراهم میکند. به همین دلیل و با توجه به لیست شدن این کوین در بیشتر صرافیهای معتبر، اتریوم را هم میتوان به عنوان بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز در نظر گرفت.
2. بایننس کوین (BNB)
بایننس کوین، ارز دیجیتال بومی اکوسیستم بزرگترین و مشهورترین صرافیهای رمزارز در جهان است. به همین دلیل، سرمایهگذاران اعتماد زیادی به این ارز دیجیتال دارند و تقاضا برای آن بسیار بالا است. این موضوع، عامل مهمی است که بایننس کوین را به بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز تبدیل کرده است.
خرید بایننس کوین با بهترین قیمت
3. ترون (TRX)
ترون با تحولات اخیر خود، توجه معاملهگران زیادی را از سراسر جهان به خود جلب کرده است. ترون در ابتدا به عنوان پلتفرمی برای از بین بردن مرزهای وب ایجاد شد. در این پلتفرم، به ازای هر محتوایی که رد و بدل میشود، پاداشی در نظر گرفته شده است. از آنجایی که این پلتفرم ایده ارزشمندی دارد، ترون را هم میتوان به عنوان بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز معرفی کرد. (برای مشاهده قیمت و خرید ترون میتوانید از شرایط معامله این ارز دیجیتال اطلاعات کسب کنید)
4. ایاس (EOS)
ایاس پتلفرمی غیرمتمرکز و مقیاسپذیر برای توسعه برنامههای غیرمتمرکز است. ایاس را میتوان شبیه اتریوم دانست. در واقع، تیم توسعهدهنده ایاس هم گفتهاند که قصد داشتند بعضی از جنبههای اتریوم را بهبود ببخشند و در نتیجۀ این پروژه، کوین خودشان را ایجاد کردند. هدف ایاس، پردازش میلیونها تراکنش در ثانیه با کارمزد پایین است. علی رغم ریزشهای اخیر قیمت که تحت تأثیر شرایط کلی حوزه رمزارزها بوده است، این رمزارز در حال حاضر در اکثر صرافیهای جهان لیست شده است و همه اینها، دست به دست هم دادهاند تا ایاس را به بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز تبدیل کنند.
سخن آخر
در این مقاله به معرفی معاملات فیوچرز و بهترین ارز دیجیتال برای فیوچرز پرداختیم. همانطور که گفته شد، معاملات فیوچرز برای کاهش ریسک تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و سرمایهگذاران ابداع شدند. از آنجایی که در معاملات فیوچرز سرمایهگذاران میتوانند از اهرم استفاده کنند، این موضوع میتواند سود یا ضرر آنها را چندین برابر کند. بهترین ارزهای دیجیتال برای فیوچرز، رمزارزهای اتریوم، تتر، بایننس کوین، ترون و ایاس هستند. اما آیا معاملات فیوچرز، معاملات پرریسکی هستند؟ در پاسخ باید بگوییم که همه چیز به نحوه استفاده از آنها بستگی دارد.