ترید ارز دیجیتال چیست و چگونه آن را شروع کنیم؟

ترید ارز دیجیتال چیست

فهرست محتوا

اگر اخبار و حواشی بازار رمزارزها را دنبال کرده باشید، احتمالاً واژه «ترید» به گوش شما خورده است. ترید در لغت به معنای معامله و تجارت است. در بازار رمزارزها به خرید و فروش ارز دیجیتال ترید گفته می‌شود. البته مفهوم ترید ارز دیجیتال گستردگی‌های زیادی دارد.

بازار ارزهای دیجیتال پر از نوسان و فرصت معامله است. اگر چه خرید و فروش دارایی چالش‌ها و نکات مهمی دارد اما افراد زیادی با افزایش دانش و تجربه توانسته‌اند درآمد قابل‌توجهی از این بازار کسب کنند. می‌توان ادعا کرد که بخش زیادی از درآمدهای بازار رمزارزها مربوط به ترید ارز دیجیتال است.

در این مقاله به بررسی مفهوم اینکه ترید ارز دیجیتال چیست و نحوه شروع آن می‌پردازیم. همچنین اصطلاحات مهم و نکات اصلی برای انجام معاملات موفق را مرور خواهیم کرد.

ترید ارز دیجیتال چیست؟

خرید و فروش رمزارزها در بازار کریپتوکارنسی را ترید ارز دیجیتال می‌نامند. هدف از ترید رمزارز کسب سود از نوسان یا تفاوت قیمت رمزارزها در بازه‌های زمانی مختلف است. معامله‌گران ابتدا یک رمزارز را خریداری می‌کنند و سپس با بالا رفتن قیمت، آن را می‌فروشند. البته در بازار رمزارزها بدون آنکه مالک دارایی باشید هم می‌توانید معامله انجام دهید. در این حالت ترید CFD انجام داده‌اید.

تعریف ترید ارز دیجیتال

برای مثال شما تصور می‌کنید قیمت بیت کوین در هفته آینده افزایش می‌یابد. در چنین حالتی شما می‌توانید با باز کردن یک پوزیشن خرید، از افزایش قیمت بیت کوین سود کسب کنید. در چنین معاملاتی باید سپرده کمی برای تضمین خسارت معامله بلوکه کنید. به این سپرده «Margin Trading» می‌گویند. در بسیاری از پلتفرم‌ها می‌توانید با کمک اهرم‌ها سود خود را چند برابر کنید.

سه روش ترید اصلی در بازار رمزارزها وجود دارد: ترید فیات به کریپتو، کریپتو به کریپتو و ذخیره رمزارز. در روش فیات به کریپتو یک ارز فیات (دلار، یورو، ریال و …) با رمزارز معامله می‌شود. در روش دوم رمزارزها با یکدیگر معامله می‌شوند و در روش سوم ارزهای دیجیتال در کیف پول‌های آنلاین و آفلاین ذخیره می‌شوند.

تریدر ارز دیجیتال کیست؟

تریدر یا معامله‌گر ارز دیجیتال فردی است که مشغول خرید و فروش رمزارزها است. تفاوت سرمایه‌گذار و تریدر در مدت‌ ذخیره‌سازی رمزارز است. سرمایه‌گذاران معمولاً ارزهای دیجیتال را برای مدت طولانی ذخیره می‌کنند اما تریدرها دائماً در حال معامله و خرید و فروش رمزارزها هستند.

تریدر ارز دیجیتال ممکن است به صورت شخصی وارد بازار کریپتو شده باشد یا برای یک گروه یا مجموعه کار کند. در حالت اول سرمایه شخصی تریدر مورد معامله قرار می‌گیرد. در حالت دوم معمولاً تأمین سرمایه از طرف دیگران انجام می‌شود و بخشی از سود به تریدر تعلق می‌گیرد. بسیاری از مؤسسات بزرگ، اتاق‌های معاملاتی تشکیل داده‌اند و با استخدام تریدرهای حرفه‌ای، سرمایه هنگفتی را وارد بازار رمزارزها کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: بهترین راه‌های کسب درامد از ارز دیجیتال

تفاوت سرمایه‌گذاری و ترید ارز دیجیتال

تفاوت‌هایی اساسی بین ترید ارز دیجیتال و سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها وجود دارد. اولین تفاوت، مدت‌ نگهداری از رمزارزها است. دومین تفاوت مربوط به میزان ریسک است. ریسک ترید بسیار بیشتر از سرمایه‌گذاری و ذخیره طولانی‌مدت است. دیگر تفاوت، میزان درآمد است. ترید ارز دیجیتال می‌تواند درآمد بسیار بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت داشته باشد. نوع تحلیل و برنامه‌ریزی هم آخرین تفاوت است. معمولاً خرید و فروش با استفاده از تحلیل تکنیکال انجام می‌شود و سرمایه‌گذاری با توجه به تحلیل فاندامنتال صورت می‌گیرد.

انواع ترید

۱. ترید روزانه

ترید روزانه یعنی معامله‌گر در بازه زمانی ۲۴ ساعته یک معامله را شروع کند و پایان دهد. این نوع ترید بیشتر برای رمزارزهای پرنوسان انجام می‌شود. برای ترید روزانه تسلط بالا بر تحلیل تکنیکال شرط اساسی است.

۲. ترید رِنج

اگر بازار روند صعودی یا نزولی مشخصی نداشته باشد، اصطلاحاً در حالت رنج (Range) یا خنثی قرار دارد. در این حالت از سطوح مقاومت و حمایت برای تعیین قیمت خرید و فروش استفاده می‌شود.

همچنین بخوانید: کپی تریدینگ چیست و چگونه کار می‌کند؟

۳. اسکالپینگ

اسکالپینگ (Scalping) یعنی خرید و فروش سریع ارزهای دیجیتال با حجم بالا. در چنین حالتی تفاوت قیمت اندک است اما به خاطر حجم بالای معامله، سود به‌دست‌آمده قابل‌توجه خواهد بود.

۴. معاملات سویینگ

در ترید سویینگ (Swing) معامله‌گر بازه‌های زمانی بلندتری را برای خرید یا فروش رمزارز مشخص می‌کند. در چنین حالتی نوسان‌های لحظه‌ای چندان اهمیتی ندارد و اهداف قیمتی هم اختلاف بیشتری با ترید روزانه دارد. استفاده از الگو‌ها و مدل‌های تکنیکال و فاندامنتال یکی از مهم‌ترین راهکارها برای انجام چنین معاملاتی است.

۵. موقعیت‌گیری

موقعیت‌گیری (Position Trading) بلندمدت‌ترین روش ترید ارز دیجیتال است. در این حالت معامله‌گر ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها برای رسیدن به هدف قیمتی صبر کند. از همین رو موقعیت‌گیری شبیه به سرمایه‌گذاری است.

انواع تحلیل در ارزهای دیجیتال

قبل از آنکه نحوه شروع ترید ارز دیجیتال را بررسی کنیم، باید انواع تحلیل‌ها را بشناسیم. تحلیل‌ها در بازار رمزارزها به دو گروه زیر تقسیم می‌شوند:

  • تحلیل بنیادین یا فاندامنتال (Fundamental Analysis)
  • تحلیل فنی یا تکنیکال (Technical Analysis)

انواع تحلیل ارز دیجیتال

در تحلیل بنیادین مسائلی همچون زیرساخت‌های فنی، سابقه تیم توسعه، اهداف پروژه، وایت‌پیپر، نحوه توزیع توکن‌ها، سرمایه‌گذاران اصلی  و … بررسی می‌شوند. این نوع تحلیل بیشتر برای سرمایه‌گذاری بلندمدت مناسب است.

تریدرهای ارز دیجیتال بیشتر از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند. در تحلیل تکنیکال داده‌های آماری، نوسان قیمت، حجم خرید و فروش، الگوهای نموداری و … مبنای قضاوت هستند.

چگونه ارز دیجیتال ترید کنیم؟

برای آنکه بدانیم بهترین روش ترید ارز دیجیتال چیست، باید مطالعه و آگاهی زیادی داشته باشیم. روش‌ها و رویکردهای متنوعی برای این کار وجود دارد. به صورت مختصر، مراحل معامله رمزارز به شرح زیر است:

  • ثبت‌نام و ایجاد حساب کاربری در صرافی ارز دیجیتال
  • واریز پول یا رمزارز به کیف پول حساب کاربری
  • انتخاب یک یا چند ارز دیجیتال برای معامله
  • ثبت معاملات با جزئیات (قیمت خرید، قیمت فروش، حد ضرر)
  • بررسی نتایج معاملات و برنامه‌ریزی برای ترید مجدد

مهم‌ترین نکات ترید ارز دیجیتال چیست؟

آشنایی با طریقه ترید ارز دیجیتال کار چندان سختی نیست. با این حال هنوز در ابتدای راه هستیم و نکات و چالش‌های زیادی وجود دارد که باید با آنها آشنا شویم.

تریدرها همیشه باید به قیمت بیت کوین توجه کنند. تقریباً تمام رمزارزها تأثیرپذیری زیادی از نوسان‌های بیت کوین دارند. بهتر است با سرمایه‌ای وارد بازار رمزارزها شوید که توانایی از دست دادن آن را داشته باشید. این بازار پر از ریسک، چالش و نوسان است.

همچنین بخوانید: تریدینگ پلن ارز دیجیتال چیست + نمونه‌هایی از این نوع پلن‌ها

به هیچ وجه بدون آگاهی سرمایه‌گذاری نکنید. در اکوسیستم رمزارزها سیگنال‌های غلط زیادی وجود دارد. اگر هم اهل معاملات پی‌در‌پی هستید حتماً از حد ضرر استفاده کنید. طمع نکردن، توزیع مناسب سرمایه، جلوگیری از فومو و غلبه کردن بر هیجان‌ها، افزایش مداوم آگاهی و … دیگر نکات مهم برای فعالیت در بازار رمزارزها است.

انواع صرافی‌های رمزارزی

صرافی‌های ارز دیجیتال به دو نوع کلی متمرکز (CEX) و غیرمتمرکز (DEX) تقسیم‌ می‌شوند. صرافی‌های متمرکز توسط یک گروه یا بنیاد تأسیس و مدیریت می‌شود. بایننس، کوین‌بیس و اکثر صرافی‌های ایرانی جزو پلتفرم‌های متمرکز محسوب می‌شوند.

انواع صرافی‌های رمزارزی

در طرف مقابل، صرافی‌های غیرمتمرکز با قراردادهای هوشمند فعال شده‌اند و هیچ شخص یا گروهی فرآیندها را مدیریت یا نظارت نمی‌کند. سوشی سواپ، یونی سواپ، dydx و … از جمله صرافی‌های غیرمتمرکز هستند.

اهمیت ذخیره ارز دیجیتال

ذخیره ارز دیجیتال در کیف پول‌های امن اهمیت بسیار زیادی دارد. در بازار رمزارزها دو نوع کیف پول وجود دارد: کیف پول سرد یا سخت‌افزاری و کیف پول گرم یا نرم‌افزاری. کیف پول‌های نرم‌افزاری با استفاده از اینترنت فعال می‌شوند. بنابراین بستر امنی برای ذخیره رمزارزها نیستند. کیف پول‌های سرد برای نگهداری از رمزارزها به اینترنت نیازی ندارند. بنابراین گزینه بهتری برای ذخیره طولانی‌مدت ارزهای دیجیتال هستند. بسیاری از تریدرها برای ذخیره ارزهای دیجیتال از کیف پول‌های سرد مثل لجر یا ترزور استفاده می‌کنند.

همچنین بخوانید: آموزش ساخت کیف پول ارز دیجیتال در والت‌های معتبر

مهم‌ترین اصطلاحات ترید رمزارزها

حالا که اصول ترید ارز دیجیتال را متوجه شدیم، باید با برخی از مهم‌ترین اصطلاحات این بازار آشنا شویم.

  • مارکت کپ (Market Capitalization): تعداد رمزارزهای در گردش ضرب در قیمت ارز دیجیتال.
  • لیست سفارش (Order Books): لیست سفارش‌های معامله تریدرها که در دفتر سفارش‌ها یا اوردر بوک به ثبت می‌رسد.
  • بازار گاوی و خرسی (Bullish & Bearish): بازار گاوی به حالتی گفته می‌شود که قیمت‌ها در حال افزایش است و بازار خرسی به زمانی گفته می‌شود که قیمت‌ها در حال سقوط است.
  • پوزیشن‌ لانگ (Long): زمانی که تریدر سفارش خرید برای یک رمزارز ثبت می‌کند.
  • پوزیشن شورت (Short): زمانی که تریدر سفارش فروش برای یک رمزارز ثبت می‌کند.
  • حجم معاملات (Valume): میزان کل ارزشی که در بازار رمزارزها در بازه‌های زمانی گوناگون خرید و فروش می‌شود.

اصطلاحات ترید رمزارزها

  • آربیتراژ (Arbitrage): کسب سود با استفاده از تفاوت قیمت بین دو یا چند بازار یا صرافی
  • لیمیت اوردر (Limit Order): نوعی از سفارش که تریدرها با ارائه قیمت دلخواه، رمزارز را در قیمت مورد نظر خریداری می‌کنند یا به فروش می‌رسانند.
  • استاپ لاس (Stop-loss): حد ضرر و قیمتی که برای خروج از معامله در صورت پیش‌بینی غلط در نظر گرفته می‌شود. تعیین حد ضرر برای جلوگیری از خسارت‌های سنگین است.
  • حمایت و مقاومت (Support & Resistance Levels): سطوحی که به عنوان موانع افزایش یا کاهش قیمت در نمودار ترسیم می‌شود. سطح حمایت در زمان کاهش قیمت و سطح مقاومت در زمان افزایش قیمت ترسیم می‌شود.
  • نهنگ (Whale): تریدرها و سرمایه‌گذارانی که حجم بسیار زیادی از یک رمزارز را در اختیار دارند.
  • هولد یا هودل (HODL or Hold): ذخیره ارز دیجیتال برای مدت طولانی.
همچنین بخوانید: روش هولد ارز دیجیتال

خلاصه مطلب

حالا می‌دانیم ترید ارز دیجیتال چیست و تریدر ارز دیجیتال کیست اما نباید به همین سادگی تصور کنیم می‌توانیم وارد بازار رمزارزها شویم. برای شروع معامله باید دانش و تجربه خود را افزایش دهیم. برای آنکه بدانیم چگونه ارز دیجیتال ترید کنیم باید ساعت‌های زیادی را صرف مطالعه، کسب تجربه و آزمون و خطا کنیم. همان قدر که در کریپتوکارنسی فرصت برای درآمدزایی هست، تهدید برای از دست دادن سرمایه نیز وجود دارد.

به این مقاله امتیاز دهید.
[جمع نتایج: ۰ میانگین: ۰]

مطالب مرتبط

بهترین میم کوین ها برای سرمایه گذاری
بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری کوتاه مدت
what-is-trading-plan-04

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدید‌ترین مطالب

محبوب‌ترین کوین‌ها