معرفی بهترین ابزار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳

بهترین ابزار تحلیل تکنیکال

فهرست محتوا

در دنیای بورس و اقتصاد از مهم‌ترین ابزارهای تحلیلگران و معامله‌گران می‌توان به  تحلیل تکنیکال اشاره نمود. منظور از این نوع تحلیل در بازارهای مالی پیش‌بینی قیمت‌ها با توجه‌ به وضعیت گذشته بازار است و معامله‌گر به کمک آن می‌تواند به پیش‌بینی قیمت‌ها در آینده بپردازد. در تحلیل تکنیکال از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود که در کنار یکدیگر می‌توانند بهترین نتایج را به دنبال داشته باشند. اگر می‌خواهید با بهترین ابزار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال بیشتر آشنا شوید تا پایان با ما همراه باشید.

منظور از تحلیل تکنیکال چیست؟

پیش از آنکه به معرفی بهترین ابزار تحلیل تکنیکال بپردازیم بهتر است که تعریفی از این تحلیل داشته باشیم. تحلیل تکنیکال یا تحلیل فنی دانشی تجاری است که به‌منظور ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و کشف فرصت‌های معاملاتی از طریق تجزیه و تحلیل روند آماری فعالیت‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آمار در برگیرنده اطلاعات قیمت، تغییرات قیمت، حجم معاملات و … می‌باشد. تحلیل فنی معمولاً در بازارهای ارز خارجی، بازار مسکن، بازار بورس و اوراق بهادار، بازار طلا و فلزات گران‌بها و سایر بازارهایی که بر اساس عرضه و تقاضا مشغول به فعالیت هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تحلیلگر تکنیکال فردی است که سرمایه‌گذاری‌ها را با توجه ‌به قیمت‌های گذشته بازار و شاخص‌های تکنیکال تجزیه و تحلیل می‌کند. این تحلیلگران معتقد هستند که تغییرات کوتاه‌مدت قیمت حاصل عرضه و تقاضای بازار است، ازاین‌رو سعی دارند که باتوجه‌به تفسیر دقیق الگوهای معاملاتی گذشته به پیش‌بینی رفتار آینده قیمت‌ها در بازار بپردازند.

تحلیل تکنیکال چیست

تفاوت تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی

تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی دو مفهوم اساسی و مهم در بازار سرمایه هستند که به‌منظور تحقیق و پیش‌بینی روند آینده قیمت سهام مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر یک از این دو مفهوم همانند هر فلسفه سرمایه‌گذاری دیگری دارای طرف‌داران و مخالفان خاصی هستند.

تحلیل بنیادی برای ارزیابی اوراق بهادار از طریق اندازه‌گیری ارزش ذاتی سهام تلاش می‌کند. تحلیلگرانی که از این روش استفاده می‌کنند به بررسی همه چیز می‌پردازند. به این معنی که اقتصاد، شرایط صنعت، وضعیت مالی و مدیریت شرکت‌ها، هزینه‌ها، دارایی‌ها، درآمدها و بدهی را به طور کامل ارزیابی می‌کنند. اما تحلیل تکنیکال با تحلیل بنیادی متفاوت است و در این نوع تحلیل قیمت و حجم سهام تنها مقادیر ورودی هستند و تمام اصول شناخته شده در آن در قیمت تعیین می‌گردد. ازاین‌رو به موارد ذکر شده در تحلیل بنیادی توجه زیادی نمی‌شود. در واقع تحلیل گران تلاشی برای اندازه‌گیری ارزش ذاتی اوراق بهادار ندارند و تمرکز خود را بر روی نمودارهای سهام برای شناسایی الگوها و روندها قرار می‌دهند که ببینند سهام در آینده چه رفتاری خواهد داشت.

همچنین بخوانید: تحلیل درون زنجیره ای چیست و چگونه انجام می‌شود؟

تفاوت تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی

معرفی بهترین ابزار تحلیل تکنیکال

ابزارهای بسیاری برای تحلیل تکنیکال وجود دارد و تریدرها می‌توانند با توجه ‌به روند تحلیل و سرمایه‌گذاری خود از یک یا چند ابزار در کنار یکدیگر استفاده کنند. در میان تمامی ابزارهای تحلیل تکنیکال برخی از آن‌ها مهم‌تر و پرکاربردتر هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

۱. شاخص میانگین جهت‌دار Average Directional Index

شاخص میانگین جهت‌دار یا به اختصار ADX یک شاخص روند است که به‌منظور اندازه‌گیری قدرت و حرکت یک روند مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مواقعی که میزان این شاخص بیش از ۴۰ باشد روند بر اساس جهت حرکت قیمت است و به عبارتی شاهد یک روند قوی خواهیم بود. اما در شرایطی که مقدار ADX کمتر از ۲۰ باشد یک روند ضعیف خواهیم داشت.

در واقع ADX خط اصلی روی اندیکاتور می‌باشد و به همراه آن دو خط +ID و –ID وجود دارد که با یکدیگر تعیین‌کننده جهت و حرکت روند هستند. به بیانی دیگر می‌توان گفت:

  • زمانی که ADX بیش از ۲۰ و +ID بالای _ID باشد روندی صعودی خواهیم داشت.
  • زمانی که ADX بیش از ۲۰ و _ID بالای +ID باشد شاهد روندی نزولی خواهیم بود.
  • در شرایطی ADX زیر ۲۰ روندی ضعیف باشد موجب تلاقی سریع –ID و +ID خواهد شد.

۲. اندیکاتور OBV

ابزار تحلیل تکنیکال OBV یکی از کاربردی‌ترین ابزارها در این حوزه است که از آن برای مشاهده کاهش یا افزایش حجم در اوراق بهادار در بازه زمانی طولانی ‌مدت استفاده می‌شود. این اندیکاتور حجم روزهای افزایش را از روزهای کاهش کسر می‌کند. منظور از حجم روزهای افزایش روزهایی است که قیمت روندی افزایشی را طی نموده است. حجم روزهای کاهش نیز به معنی روزهایی است که شاهد کاهش قیمت‌ها هستیم.

هنگامی که OBV در حال افزایش باشد نشان‌دهنده تمایل خریداران برای ورود به معاملات و بالابردن قیمت است. اما OBV کاهشی بیانگر این مسئله است که حجم فروش از حجم خرید بیشتر است و قیمت‌ها پایین‌تر هستند؛ بنابراین می‌توان گفت عملکردی همانند یک ابزار تأیید روند دارد. در صورتی که قیمت و OBV افزایشی باشند روند ادامه‌دار خواهد بود.

۳. مکدی MACD

مکدی در واقع شاخص میانگین متحرک همگرا و واگرا است که تریدرها با استفاده ازآن‌جهت روند و حرکت روند را ارزیابی می‌کنند. این شاخص بیانگر سیگنال‌های معاملاتی در نقاط چرخش قیمت نیز می‌باشد. در مواقعی که مکدی مقداری بالای صفر داشته باشد قیمت فازی صعودی را طی می‌کند، اما اگر مقدار این شاخص زیر صفر باشد قیمت وارد فاز نزولی شده است.

اندیکاتور مکدی MACD دارای دو خط MACD line و signal line است و در مواقعی که MACD line خط signal line را از پایین قطع نماید قیمت روندی افزایشی خواهد داشت. اما اگر این اتفاق از بالا به ‌پایین رخ دهد قیمت روند کاهشی را طی می‌کند. با توجه‌ به موقعیت اندیکاتور و قرارگرفتن آن در بالا یا پایین صفر می‌توان به تعیین سیگنال‌ها پرداخت و آن‌ها را دنبال نمود. مثلاً اگر اندیکاتور بالای صفر باشد و MACD line از بالای signal line به‌طرف پایین حرکت کند می‌توان برای فروش اقدام نمود.

۴. استوکاستیک Stochastic Oscillator

استوکاستیک نیز یکی از بهترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است که قیمت فعلی را نسبت به محدوده قیمت در چند دوره مورد ارزیابی قرار داده و اندازه‌گیری می‌کند. میانگین این شاخص میان صفر تا صد در نوسان است. در استوکاستیک هنگامی که روند صعودی است قیمت باید بتواند سقف‌های بالاتر را ایجاد نماید. اما در هنگامی که روند نزولی است قیمت کف‌های پایین‌تر را ایجاد می‌کند.

این شاخص با نوسانات زیادی همراه است، زیرا خیلی کم اتفاق می‌افتد که قیمت مرتباً قله‌های بالاتر تشکیل دهد و استوکاستیک را در بالاترین حد نگه دارد. از طرفی نمی‌توان مداوم کف‌های پایین‌تر به‌صورت مداوم تشکیل داد و استوکاستیک را نزدیک به صفر نگه داشت. به همین دلیل از این شاخص معمولاً به‌عنوان شاخص خرید و فروش یاد می‌کنند و در نواحی اشباع مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدین ترتیب اشباع‌های بالای ۸۰ اشباع خرید محسوب می‌شوند و اشباع‌های زیر ۲۰ اشباع فروش هستند. توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از استوکاستیک باید حتماً به روند کلی قیمت توجه داشته باشید.

۵. اندیکاتور شاخص قدرت نصبی RSI

Relative Strength Index (RSI) اندیکاتوری در تحلیل تکنیکال است که دارای حرکتی بین ۰ تا ۱۰۰ است و به ترسیم میانگین بالاترین قیمت آخر نسبت به پایین‌ترین قیمت آخر می‌پردازد. از این‌رو می‌تواند در اندازه‌گیری حرکت و قدرت روند مؤثر باشد. از اندیکاتور RSI عمدتاً به‌عنوان شاخص خرید و فروش بیش از حد استفاده می‌کنند و درصورتی‌که مقدار آن به بیش از ۷۰ برسد نشان‌دهنده ناحیه اشباع خرید است. اما مقادیر زیر ۳۰ ناحیه اشباع فروش را نشان می‌دهد.

این ابزار همچنین در تعیین واگرایی نیز کاربرد دارد. اگر اندیکاتور در خلاف جهت قیمت در حرکت باشد ضعف روند را نشان می‌دهد و اخطاری برای تغییر روند می‌باشد. تعیین سطوح حمایت و مقاومت نیز از طریق RSI امکان‌پذیر است. در روندهای صعودی معمولاً سهام  در بالای سطح ۳۰ ماندگار است و اغلب به ۷۰ یا بالاتر می‌رسد. اما در روندهای نزولی RSI زیر ۷۰ است و اغلب به ۳۰ و یا کمتر از آن می‌رسد.

اندیکاتور شاخص قدرت نصبی rsi

بهترین ابزار برای تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال کدام است؟

خیلی از افراد به‌ویژه افرادی که به‌تازگی وارد بازارهای مالی شده‌اند در جستجوی بهترین ابزار تحلیل تکنیکال هستند. این افراد این تصور را دارند که با استفاده از یک ابزار خاص و تحلیل تکنیکال می‌توانند در بازار مالی مدنظر خود موفق شوند و راز کسب درآمد همین ابزار است.  اما باید گفت که در حقیقت چنین ابزار خاصی که بتوان از آن به عنوان پرکاربردترین ابزار تحلیل تکنیکال یاد کرد وجود ندارد و تنها در میان تعداد زیاد ابزارهای تحلیل تکنیکال برخی از آن‌ها پرکاربردتر هستند.

ازاین‌رو نیاز است که سرمایه‌گذاران برای موفقیت در بازارهای مالی موردنظر خود  ابزار مناسب و استراتژی معاملاتی خود را انتخاب نمایند تا بتوانند به اهداف مالی خود و موفقیت در سرمایه‌گذاری دست یابند. لازم به ذکر است که اشاره کنیم تریدرها و تحلیل‌گران حرفه‌ای معمولاً برای تحلیل دقیق بازار و تشخیص بهترین شرایط بازار برای خریدوفروش از چندین ابزار تحلیل در کنار یکدیگر به‌صورت هم‌زمان استفاده می‌کنند.

به‌طورکلی برای موفقیت در بازارهای مالی بهتر است که به دنبال بهترین ابزارها و نرم‌افزارهای تحلیل بازار نباشید و به‌جای اینکه ذهن خود را درگیر این موضوع نمایید بهتر است که اصول کار را به‌درستی و به‌صورت کامل بیاموزید تا بتوانید به شکل حرفه‌ای وارد بازار معاملات شوید.

تفاوت ابزار و تکنیک در تحلیل تکنیکال

برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و موفقیت در آن‌ها نیاز است که بر ابزارهای تحلیل تکنیکال به‌خوبی مسلط شوید. اما این نکته را به یاد داشته باشید که تنها ابزارهای تحلیل تضمین‌کننده موفقیت شما در سرمایه‌گذاری و معاملات نخواهند بود. در واقع باید در کنار این ابزارها یک تکنیک مختص به خودتان داشته باشید تا بتوانید به کسب سود در معاملات خرید و فروش بپردازید؛ بنابراین اگر می‌خواهید در بازارهای مالی داخلی و یا خارجی درآمد شگفت‌انگیزی را کسب کنید باید به‌تمامی موارد گفته شده توجه کنید و رعایت نمایید تا بتوانید به نتایج مطلوب و مورد نظر دست ‌یابید.

تفاوت ابزار و تکنیک در تحلیل تکنیکال

برای تحلیل تکنیکال چه نکاتی باید رعایت شود؟

دنیای تجارت با چالش‌ها و ریسک‌های زیادی همراه است، از این‌رو نیاز است که پیش از ورود رسمی به این بازارهای مالی تمرین کافی داشته باشید. از جمله نکاتی که در تحلیل فنی باید به آن‌ها توجه نمایید می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • منطق اصولی و پایه تحلیل تکنیکال را به‌خوبی درک نمایید.
  • چندین بار استراتژی‌های معاملاتی را بررسی و آزمایش کنید تا بتوانید عملکرد گذشته آن‌ها را ارزیابی کنید.
  • حتماً پیش از سرمایه‌گذاری واقعی در یک حساب آزمایشی تمرین داشته باشید.
  • اطلاعات خوبی از محدودیت‌های تحلیل تکنیکال به دست آورید تا از ورشکستگی و ضرر خود جلوگیری کنید.
  • سعی کنید ویژگی‌های حساب معاملاتی را با درخواست استفاده آزمایشی رایگان مورد ارزیابی قرار دهید.
  • با سرمایه کم معاملات خود را شروع کنید و پس از کسب تجربه و مهارت لازم به افزایش آن بپردازید.

تحلیل تکنیکال برای چه افرادی مناسب است؟

به‌طورکلی تمامی افرادی که قصد دارند وارد بازارهای مالی از جمله بورس شوند و خرید و فروش داشته باشند تحلیل تکنیکال و ابزارهای متنوع آن می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. تحلیل تکنیکال برای مشاوران و نمایندگان سرمایه‌گذاری کاملاً واجب و ضروری است تا بتوانند به سایرین  بهترین مشاوره‌های لازم را ارائه دهند. این نوع تحلیل همچنین برای سرمایه‌گذاران خود محور نیز که باید مهارت‌های خود را برای موفقیت در بازار تقویت کنند ضروری است. به‌طورکلی تمامی سرمایه‌گذاران و افرادی که قصد دارند در نقش‌های تجاری خود پیشرفت قابل ‌توجهی داشته باشد می‌توانید بسیار مؤثر و کاربردی باشد و با استفاده از تحلیل تکنیکال می‌توانند به‌خوبی بازار را ارزیابی کنند و به خرید و فروش بپردازند.

سخن پایانی

همان‌طور که اشاره شد برای موفقیت در بازارهای مالی و تحلیل و ارزیابی بازار سرمایه‌گذاران و تحلیل گران به ابزارهای تحلیل تکنیکال و تسلط بر آن‌ها نیازمند هستند. هر یک از این ابزارها می‌توانند به نوبه خود در پیش‌بینی وضعیت بازار و روند قیمت‌ها نقشی مهم و تعیین‌کننده داشته باشند. از این‌رو بهترین است که سرمایه‌گذاران از چند مورد از بهترین ابزارها در کنار یکدیگر استفاده کنند تا بتوانند با تحلیل و ارزیابی بازار بهترین تصمیمات ممکن را بگیرند و به موفقیت در آن بازار دست یابند. معامله گران و سرمایه‌گذاران می‌توانند از منابع مد نظر خود برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کنند و با آمادگی کامل وارد بازار شوند و آینده ای رویایی و پر از موفقیت برای خود رقم بزنند.

به این مقاله امتیاز دهید.
[جمع نتایج: ۰ میانگین: ۰]

مطالب مرتبط

تبدیل تتر trc20 به erc20
آموزش خرید تتر
آینده ارز دیجیتال سولانا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدید‌ترین مطالب

قیمت‌ ارزهای‌ دیجیتال محبوب