فهرست مطالب
- هش ریت چیست
- سختی بیت کوین
- کاپیتولاسیون ماینر
- شاخص لگینگ (Lagging)
- محاسبه هش ریت کاپیتولاسیون با میانگین متحرک ساده (SMA)
- هش ریبون چیست
- چه کسی اندیکاتور هش ریبون را ابداع کرد
- شیوه کارکرد هش ریبون
- عملکرد مناسب هش ریبون با نگاه به دادههای تاریخی بیت کوین
- ریسکهای استفاده از اندیکاتور هش ریبون
- وضعیت هش ریبون بهعنوان کارآمدترین اندیکاتور بیت کوین
- سخن آخر
در بازار ارزهای دیجیتال، همواره اندیکاتورهایی جدید ابداع میشوند و معاملهگران میتوانند با استفاده از آنها، کفهای قیمتی بیت کوین را شناسایی کنند. بهطورکلی، تحلیل داراییهای مالی سنتی به دلیل وجود برخی از معیارهای بنیادی، آسانتر از داراییهای دیجیتال است. به همین دلیل، در بازار کریپتوکارنسی، تحلیل تکنیکال از اهمیت چشمگیری برخوردار است. در حال حاضر، اندیکاتور هش ریبون سروصدای زیادی را در بین تریدرها به پا کرده است و این امکان را برای آنها فراهم کرده است تا این رمزارز را در زمان ایدهآلی خریداری کنند. در این مطلب با اندیکاتور هش ریبون و روش استفاده از آن آشنا میشویم.
هش ریت چیست
برای آشنایی با اندیکاتور هش ریبون، ابتدا باید مفهوم هش ریت را بشناسید. هش ریت براساس تعداد بلاکهای ماینشده توسط ماینرها محاسبه میشود و نشاندهنده سرعتی است که هر فرد میتواند فعالیتی بهخصوص را مطابق کدهای شبکه بیت کوین به انجام برساند. هش ریت بالاتر به این معنی است که توانایی شما برای استخراج بلوک افزایش پیدا میکند.
سختی بیت کوین
سختی استخراج بیت کوین تقریبا هر دو هفته یک بار تعدیل میشود. این به آن معنا است که برای استخراج بیت کوین با همان سرعت قبل، به هش ریت بالاتری نیاز پیدا خواهید کرد. سختی بیت کوین همچنین برای شناسایی کاپیتولاسیون ماینرها کاربرد دارد. ازآنجاکه سختی بیت کوین هر دو هفته یک بار تعدیل میشود، باید برای کسب اطلاعات درباره وضعیت استخراج، صبر کرد؛ درحالیکه هش ریت هر روز بهروزرسانی میشود. این بدان معنی است که در مقایسه با سختی بیت کوین، هش ریت اندیکاتوری پیشرو است.
رابطه قیمت بیت کوین و هش ریت در اندیکاتور هش ریبون
ایده اصلی پشت اندیکاتور هش ریبون این است که رابطه مستقیمی بین هش ریت و قیمت بیت کوین وجود دارد. در واقع زمانی که ماینرها این فرصت را پیدا میکنند که در موقعیتی دیگر سود بیشتری را از آن خود کنند، تلاش خود برای استخراج بیت کوین را کاهش خواهند داد که این امر دو دلیل دارد:
- قیمت بیت کوین کاهش یافته است
- هزینههای مصرف برق افزایش یافته است
کاپیتولاسیون ماینر
اندیکاتور هش ریبون برای تعیین اینکه آیا ماینرها دست از استخراج بیت کوین کشیدهاند یا خیر، از هش ریت استفاده میکند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که پاداش حاصل از ماینینگ کمتر از هزینههای آن است که بهاصطلاح به آن کاپیتولاسیون ماینر میگویند. بهعبارتدیگر، ماینرها تا زمانی برای استخراج بیت کوین اقدام میکنند که سود حاصل بتواند هزینههای ماین و زیانهای ناشی از کاهش قیمت بیت کوین را پوشش دهد.
شاخص لگینگ (Lagging)
هش ریت با سرعت کمتری نسبت به قیمت بیت کوین کاهش پیدا میکند. برای مثال، در سال 2010 حداکثر کاهش ارزش بیت کوین، به میزان 93 درصد را میتوانیم مشاهده کنیم؛ درحالیکه هش ریت در همین سال تنها 53 درصد کاهش داشته است. از طرف دیگر، قیمت شروع به برگشت میکند، هش ریت خیلی سریع افزایش پیدا میکند.
ماینرها باید به تغییرات قیمتی واکنش نشان دهند و میزان فعالیت خود برای استخراج بیت کوین را تعدیل کنند. بهطورکلی، سرعت کاهش قیمت بیت کوین بیشتر از سرعت افزایش آن است و درنتیجه ماینرها این امکان را دارند که بیشتر مواقع بهطور کارآمدتری خود را با حرکات رو به بالا تطبیق دهند.
محاسبه هش ریت کاپیتولاسیون با میانگین متحرک ساده (SMA)
با استفاده از میانگینهای متحرک ساده هش ریت بیت کوین، میتوان بهراحتی کفهای قیمتی را شناسایی کرد. اگر هش ریت روزانه اندازهگیری شده برای حداقل سه روز کمتر از میانگین متحرک ساده 50 روزه باشد، بهعنوان کاپیتولاسیون ماینر در نظر گرفته خواهد شد. هنگامی که هش ریت، میانگین متحرک را بشکند و در بالای آن تثبیت شود، بهترین زمان برای خرید بیت کوین است. البته شایان ذکر است که این نوع سیگنال چندان تکرارشونده نیست و بهطور متوسط هر 15 ماه یک بار اتفاق میافتد.
استفاده از میانگین متحرک واحد چه ریسکهایی دارد
با توجه به دادههای تاریخی، استفاده از میانگین متحرک بازدهی عالی داشته است (نزدیک به 150 درصد). خطر استفاده از استراتژیهای میانگینهای متحرک یا بازگشت به میانگین (mean reversion) در مورد داراییهایی مانند بیت کوین، وقتی که بهطور تصاعدی در حال رشد هستند، این است که نتایج حاصل میتواند برانگیزنده هیجانات در تریدر باشد. همچنین، دارای دو دوره نزولی وحشتناک است که 45 درصد کاهش در ارزش دارایی را به دنبال دارد. البته این استراتژی به کمک دو نوع از میانگینهای متحرک در دورههای کوتاهتر بهبود یافته است.
هش ریبون چیست
اندیکاتور Hash Ribbon کاملا رایگان است و درعینحال متنباز میباشد؛ بنابراین شما اگر مایل هستید تا تعدیلهایی را انجام دهید، بهراحتی قادر به انجام این کار هستید. برخلاف استراتژی میانگین متحرک واحد، هش ریبون همزمان با دو میانگین متحرک ساده کار میکند؛ یکی میانگین متحرک 30 روزه و دیگری میانگین متحرک 60 روزه. درست مانند میانگین متحرک ساده، اندیکاتور هش ریبون برای شناسایی کاپیتولاسیون ماینرها و کفهای احتمالی بیت کوین کاربرد دارد.
هنگامی که میانگین متحرک 30 روزه هش ریت بیت کوین از روی میانگین متحرک 60 روزه کراس کند، سیگنال پایان کاپیتولاسیون ماینر داده میشود. با توجه به دادههای تاریخی، خرید در این نقاط بسیار سودآور است. علاوه بر میانگین متحرک ساده یک ماهه و دو ماهه، سیستم اندیکاتور هش ریبون از میانگینهای متحرک ساده 10 روزه و 20 روزه نیز استفاده میکند تا در زمانی که مومنتوم خرید صعودیتر است، سیگنال خرید دهد. این امر کمک میکند تا بهطور میانگین میزان سودآوری معامله، 2 درصد افزایش پیدا کند.
چه کسی اندیکاتور هش ریبون را ابداع کرد
چارلز ادواردز، موسس شرکت سرمایهگذاری Capriole، در سال 2019 ایده هش ریبون را مطرح کرد. او پیش از اینکه این متریک را توسعه دهد، به دنبال پیدا کردن راهی برای استفاده از دادههای هش ریت شبکه برای شناسایی کفهای قیمتی بیت کوین بود (هش ریت کاپیتولاسیون). ادواردز از ایدههای یک تحلیلگر به نام ویلی وو استفاده کرد که از دیفیکالتی ریبون برای ایجاد اندیکاتور Difficulty Ribbon Compression استفاده کرد. او هر دو شیوه را در قالب ایدهای واحد مطرح کرد.
شیوه کارکرد هش ریبون
در اندیکاتور هش ریبون اولین اتفاقی که باید رخ دهد تا سیگنال خرید صادر شود، کاپیتولاسیون ماینر است. با کراس رو به پایین میانگین متحرک 30 روزه هش ریت از میانگین متحرک 60 روزه، سیگنالی مبنی بر شروع دوره کاپیتولاسیون ماینر داده میشود. هنگامی که میانگین متحرک 30 روزه دوباره میانگین متحرک 60 روزه را رو به بالا کراس میکند، نشاندهنده پایان دوره کاپیتولاسیون است و اینکه احتمالا زمان ایدهآلی برای خرید بیت کوین میباشد. جزء دیگر اندیکاتور هش ریبون، میانگین متحرک 10 و 20 روزه است. هنگامی که میانگین متحرک 10 روزه از میانگین متحرک 20 روزه عبور میکند، نشاندهنده آن است زمان خرید فرا رسیده است.
عملکرد مناسب هش ریبون با نگاه به دادههای تاریخی بیت کوین
با نگاهی به سیگنالهای خرید اندیکاتور هش ریبون در گذشته، میتوان متوجه شد که چرا این اندیکاتور در میان تریدرها محبوب است. نکته قابل توجه این است که بسیاری از اندیکاتورها در شرایطی که روند قیمتی بهطور تصاعدی رو به رشد است، عملکرد مناسبی دارند؛ اما در موقعیتهای چالشبرانگیز است که مشخص میشود کدام اندیکاتور میتواند سیگنالهای درستی صادر کند.
در اندیکاتور هش ریبون، ترکیب دو مووینگ اوریج کوتاهمدت و طولانیمدت، با توجه به دادههای تاریخی نتایج مطلوبی به همراه داشته است و در ماههای اخیر نیز سیگنالهای خرید منطقی بودهاند. به یاد داشته باشید که قیمت بیت کوین در طول زمان به میزان چشمگیری افزایش داشته است. اما در حال حاضر برای حرکت قیمت نسبت به گذشته، سرمایه بیشتری نیاز هست. این بدان معنی است که مانند گذشته نمیتوان انتظار داشت که قیمت بیت کوین رشد شارپی را به خود ببیند. بهاینترتیب، افزایش قیمت 30 تا 40 درصدی برای این دارایی دیجیتال، قابل توجه است. اندیکاتور هش ریبون میتواند بهعنوان یک اندیکاتور خرید اسپات یا معاملات با اهرم بسیار پایین (حداکثر 1X) بهخوبی کار کند و بهتر است همزمان در کنار سایر استراتژیهای معاملاتی به کار گرفته شود.
از نظر تاریخی، افزایش قیمت بیت کوین در طول یک بازه زمانی مشخص اتفاق میافتد و اینطور نیست که بلافاصله باشد؛ بنابراین گرفتن یک پوزیشن معاملاتی با اهرم بالا ریسک زیادی دارد و پرداخت هزینه معاملات برای یک مدت طولانی معقول نیست. بهاینترتیب، با خرید اسپات، دیگر از ریسکهای مرتبط با معاملات مارجین و تامین هزینههای آن، در امان میمانید.
ریسکهای استفاده از اندیکاتور هش ریبون
هش ریبون یک اندیکاتور محبوب برای تریدرها است و در گذشته نیز عملکرد مناسبی از خود به جا گذاشته است؛ اما این بدان معنی نیست که تمامی سیگنالهای آن در آینده صحیح خواهند بود. در ادامه ریسکهای احتمالی استفاده از این اندیکاتور را شرح دادهایم.
دادههای نادرست در رابطه با هش ریت
هش ریت تنها دادهای است که از آن برای اندازهگیری متریک کاربرد دارد. برخلاف سختی ماینینگ، میزان توان محاسباتی شبکه بهصورت تقریبی است و تغییرات زیادی را تجربه میکند. ازاینرو دادههای نادرست منجر به نتیجهگیریهای نادرست خواهد شد.
نوسانات بازار
دادههای تاریخی نشان میدهد که از زمانی که سیگنال خرید داده میشود، قیمت بیت کوین میتواند بین 3 تا 42 درصد کاهش داشته باشد. البته این احتمال نیز وجود دارد که این مقدار در آینده بیشتر شود. بنابراین باید به ریسکهای مربوط به نوسانات بازار رمزارز توجه داشته باشید.
مقررات حاکم بر بازار ارزهای دیجیتال
ممنوعیت ماینینگ در کشور چین نشان داد که هش ریت شبکه بیت کوین، انعکاسدهنده نحوه تنظیم مقررات در این صنعت است. مشارکتکنندگان در صنعت کریپتو در یک کشور خاص ممکن است بهواسطه قوانین دولتی یا قوانین جهانی با محدودیتهایی روبرو شوند. این امر باعث کاهش هش ریت شبکه میشود و درنتیجه منطق حاکم بر هش ریبون به هم میخورد.
عدم انعکاس دادههای بهروز در هش ریت
یکی از عیوب هش ریت این است که فروش تجهیزات ماینینگ کارآمد، بهبود عملکرد تجهیزات قدیمی و ظهور منابع ارزان انرژی را در بر نمیگیرد. فناوریهای قدیمی بهمرور زمان توسط فناوریهای جدید جایگزین میشوند؛ درحالیکه قدرت پردازش شبکه کاهش پیدا نمیکند. از طرف دیگر، ماینرهایی که عملکرد قابل قبولی ندارند، مجبورند بازار را ترک کنند و هزینه استخراج بیت کوین کاهش پیدا میکند. بنابراین ممکن است ماینرها دست از استخراج بیت کوین بکشند؛ اما اندیکاتور هش ریبون این دادهها را منعکس نکند.
وضعیت هش ریبون بهعنوان کارآمدترین اندیکاتور بیت کوین
هش ریبون اساسا یک جفت میانگین متحرک از هش ریت شبکه بیت کوین و سختی استخراج بیت کوین است که میتواند نشان دهد که ماینرها چه زمانی دست از کار کشیدهاند و نمیتوانند سودی را از آن خود کنند. از نظر تئوری، زمانی که ماینرها بازار را ترک میکنند، فشار برای فروش کاهش پیدا میکند و تنها قویترین شرکتهای ماین تا سقف بعدی قیمتی، ماینینگ را ادامه میدهند. وقتی که سیگنال خرید ظاهر میشود، به این معنی است که کاپیتولاسیون ماینرها به پایان رسیده است. در مجموع، هش ریبون بهعنوان کارآمدترین اندیکاتور در تاریخ بیت کوین به شمار میآید که قبل از اینکه روند صعودی بیت کوین شروع شود، میتوان از آن سیگنال خرید را دریافت کرد.
براساس دادههای Blockchain.com هش ریت شبکه بلاک چین بیت کوین بهطور مداوم در حال افزایش است و هر روز رکورد جدیدی را به ثبت میرساند. به همین دلیل اندیکاتورهای on-chain مبتنی بر هش ریت میتوانند در تحلیل قیمت این رمزارز مفید باشند. در ماه می، برای سومین بار در تاریخ بیت کوین پاداش بلاک نصف شد. این امر میزان استخراج بیت کوین را به نصف کاهش داد و درعینحال درآمد ماینرها نیز 50 درصد کم شد. پس از چنین رویدادی، اگر قیمت بیت کوین به میزان قابلتوجهی افزایش پیدا نکند، استخراج بیت کوین سود کمتری را نصیب ماینرها خواهد کرد. بهاینترتیب، هش ریت کاهش مییابد و سلامت کلی شبکه بلاک چین به خطر بیفتد.
سخن آخر
اندیکاتور هش ریبون، ابزاری برای تشخیص بهترین زمان خرید بیت کوین است. این متریک، احساس مردم نسبت به بازار را ارزیابی میکند. علاوه بر این، اگر قیمت بیت کوین کاهش یابد یا هزینههای ماینینگ افزایش پیدا کند، میزان احتمال استخراج بیت کوین از سوی ماینرها را تخمین میزند. هش ریبون بر این ایده استوار است که ماینرها انعطافپذیرترین و حساسترین رکن در صنعت کریپتو هستند و عملکرد آنها تاثیر مستقیمی روی قیمت بیت کوین دارد. دادههای تاریخی بیت کوین و سیگنالهای ظاهرشده در هش ریبون نیز نشاندهنده آن است که این اندیکاتور میتواند ابزاری سودآور برای تریدرها باشد.