رمز ارز ترون چیست؛ مزایا و پشتوانه ارز دیجیتال Tron

ترون چیست

فهرست محتوا

شبکه Tron یکی از بزرگ‌ترین بسترها برای میزبانی از برنامه‌های غیرمتمرکز است. بسیاری از ارزهای دیجیتال در شبکه ترون توسعه یافته‌اند. اگر اهل معاملات رمزارزی باشید، احتمالاً در زمان انتخاب شبکه‌ عبارت‌هایی مثل TRC-20‌ و TRC-721 را مشاهده کرده‌اید. بسیاری از معامله‌گران برای کاهش هزینه کارمزدها از شبکه Tron استفاده می‌کنند.

با وجود مزیت‌های بسیار زیاد اما ارز دیجیتال Tron معایب و چالش‌هایی هم داشته است. شاید TRX ارزشمندترین رمزارز کریپتوکارنسی نباشد اما قطعاً یکی از پرحاشیه‌ترین پروژه‌های چند سال گذشته بوده است. از هزینه‌های سنگین قرار شام مدیرعامل ترون با وارن بافت تا مصاحبه‌های جنجالی ویتالیک بوترین در مورد این شبکه، جزو حواشی و اخبار پر سروصدای این ارز دیجیتال محسوب می‌شود.

در این مقاله ابتدا به سؤال ارز دیجیتال ترون چیست پاسخ می‌دهیم و سپس ویژگی‌های اصلی، معماری شبکه، مسیر رشد توکن TRX و معایب ارز دیجیتال ترون را بررسی خواهیم کرد. با راستین همراه باشید. (چنانچه تمایل به خرید و مشاهده قیمت لحظه ای ترون دارید، می‌توانید از طریق صرافی راستین به آسانی اقدام کنید)

ارز دیجییتال ترون چیست؟

ترون یک پلتفرم بلاکچین متن‌باز است که می‌تواند قراردادهای هوشمند را اجرا کند. این پلتفرم بستری برای توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) محسوب می‌شود. از نظر عملکرد، Tron شباهت زیادی به اتریوم دارد. در ابتدا نیز این پلتفرم روی شبکه اتریوم توسعه یافته بود اما پس از مدتی شبکه اختصاصی خود را راه‌اندازی کرد. ارز دیجیتال TRX توکن بومی شبکه ترون است.

امروزه Tron یکی از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین شبکه‌های بلاکچین در جهان محسوب می‌شود و جامعه بزرگی از توسعه‌دهندگان و کاربران را تشکیل داده است. با این حال برخی‌ مدعی هستند که بنیان‌گذار ترون با کپی کردن کدها، دامپ و پامپ ارز دیجیتال و ایجاد حواشی مختلف، این پروژه را در سطح جهانی مطرح کرده است.

ویژگی منحصربه‌فرد رمزارز ترون چیست؟

ترون با هدف گسترش تمرکززدایی در دنیای بلاکچین توسعه یافته است. علاوه بر این، شبکه Tron تلاش می‌کند که با دریافت کارمزدهای ارزان و گاهی صفر، بستری مناسب برای توسعه پروژه‌های سرگرمی ایجاد کند. ایجاد بسترهای اشتراک محتوای همتا به همتا (P2P) یکی دیگر از اهداف این پروژه است.

ویژگی های ترون

در سال ۲۰۱۸ مدیرعامل ترون برای توسعه این پروژه شرکت بیت تورنت (BitTorrent) را خریداری کرد. بیت تورنت پلتفرمی برای انتقال و اشتراک فایل و داده به صورت همتا به همتا است. در همان ابتدا رمزارز BTT به عنوان توکن بومی بیت تورنت معرفی شد.

بلندپروازی‌های ترون به همین‌جا ختم نمی‌شود. بنیاد Tron قصد دارد این شبکه را به منعطف‌ترین بستر برای اجرای قراردادهای هوشمند تبدیل کند. توسعه ماشین مجازی ترون (TVM) در همین راستا بوده است. این مکانیزم با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است. در نتیجه توسعه‌دهندگان به راحتی می‌توانند برنامه‌های خود را از شبکه اتریوم به ترون منتقل کنند.

همچنین بخوانید: ارز زیلیکا چیست و آینده آن به چه صورت است؟

تیم توسعه ارز دیجیتال TRX

جاستین سان (Justin Sun)، ترون را در سال ۲۰۱۷ توسعه داد. این کارآفرین چینی ابتدا روی توسعه شبکه بیت کوین تمرکز داشت اما پس از مدتی تصمیم گرفت پلتفرم جدیدی ایجاد کند. او در سال ۲۰۱۷ موفق شد ۷۰ میلیون دلار سرمایه را از طریق فرآیند عرضه اولیه (ICO) جمع‌آوری کند که در آن زمان یک رکورد محسوب می‌شد.

تیم توسعه ارز دیجیتال trx

مهم‌ترین پشتوانه ارز دیجیتال ترون بنیان‌گذار و مدیرعامل سابق این ارز دیجیتال بود. از همان ابتدا TRX سروصدای زیادی در شرق آسیا به پا کرد و هنوز هم مهم‌ترین رقیب اتریوم در این قاره محسوب می‌شود.

شبکه آزمایشی Tron در مارس ۲۰۱۸ و شبکه اصلی دو ماه بعد راه‌اندازی شد. در همین بازه زمانی رمزارز TRX با استاندارد ERC-20‌ توسعه یافت. سه ماه بعد نیز این ارز دیجیتال به شبکه Tron انتقال یافت.

شبکه Tron چگونه کار می‌کند؟

شبکه Tron از سه لایه هسته، ذخیره‌سازی اطلاعات و اجرای برنامه‌ها تشکیل شده است. لایه هسته فرآیندهای اصلی شبکه مثل اعتبارسنجی تراکنش‌ها و خواندن قراردادهای هوشمند را انجام می‌دهد. قراردادهای هوشمند در این شبکه با استفاده از زبان سالیدیتی (Solidity) توسعه یافته است. لایه ذخیره‌سازی برای مدیریت داده‌ها تشکیل شده است. لایه اجرای برنامه‌ها نیز برای توسعه DApps‌ها و کیف پول‌های سفارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شبکه ترون چگونه کار می کند

ترون برای اجماع شبکه از الگوی اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند. اثبات سهام جایگزینی برای الگوی اثبات کار (PoW) است. الگوی اثبات کار که در شبکه‌هایی مثل بیت کوین استفاده می‌شود، مشکلات زیادی مثل مصرف بالای انرژی، آلودگی زیست‌محیطی و هزینه‌های زیاد به همراه دارد. البته بنیاد Tron با ایجاد تغییراتی اندک، از الگوی اثبات سهام نمایندگی (DPoS) استفاده می‌کند.
در این الگو، دارندگان توکن TRX می‌توانند رمزارزهای خود را به اشتراک بگذارند تا در فرآیند اعتبارسنجی شرکت کنند و پاداش بگیرند. به این فرآیند، استیک (Stake) گفته می‌شود.
دارندگان توکن‌ها از طریق فرآیند رأی‌گیری نمایندگانی را برای اعتبارسنجی انتخاب می‌کنند. نمایندگان هر شش ساعت تغییر می‌کنند تا شبکه دچار تمرکزگرایی نشود.

نمایندگان انتخاب‌شده پس از اعتبارسنجی تراکنش‌ها، پاداش دریافت خواند کرد. آنها بخشی از پاداش را با رأی‌دهندگان تقسیم می‌کنند. بدین ترتیب به جای استفاده از سخت‌افزارهای گران برای اعتبارسنجی، با استیک ارز دیجیتال TRX پردازش تراکنش‌ها انجام می‌شود.

همچنین ببینید: پیش بینی آینده ارز ترون تا سال ۲۰۳۰

مهم‌ترین همکاری‌های تجاری ترون چیست؟

پس از بررسی اینکه رمزارز ترون چیست و چگونه کار می‌کند، زمان آن است که مهم‌ترین همکاری‌های تجاری این شبکه را مرور کنیم. ترون ریشه‌ای آسیایی دارد و از همین رو با شرکت‌های این منطقه همکاری‌های متعددی را شروع کرده است. این شبکه بستر پیاده‌سازی برنامه‌ها را برای پروژه‌های مبتنی بر بلاکچین شرکت سامسونگ آماده می‌کند. توسعه والت‌های رمزارزی در موبایل‌های سامسونگ، دیگر همکاری مشترک این دو شرکت است.

همکاری های تجاری ترون

در سال ۲۰۱۹ ترون سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی را در صرافی ارز دیجیتال پولونیکس (Poloneix) انجام داد. در ازای این سرمایه‌گذاری، صرافی پولونیکس تخفیف‌های ویژه‌ای را برای پرداخت کارمزد با TRX‌ در نظر گرفت. پشتیبانی مرورگر اپرا (Opera) از کیف پول ترون لینک در سال ۲۰۱۹ یکی دیگر از همکاری‌های مهم این پروژه است.

یکی دیگر از پروژه‌های مهم شبکه Tron توسعه تتر (USDT) در این شبکه بوده است. بسیاری از کاربران کریپتو برای فرار از کارمزدهای گران شبکه اتریوم، از استاندارد TRC-20‌ برای انتقال تتر استفاده می‌کنند. تتر یکی از پرکاربردترین رمزارزها و مهم‌ترین استیبل کوین بازار است و حجم معاملات روزانه بسیار بالایی دارد.

ارز دیجیتال TRX را از کجا بخریم و کجا ذخیره کنیم؟

نحوه خرید ترون

ارز دیجیتال TRX از نظر ارزش بازار در بین ۱۵ رمزارز برتر کریپتوکارنسی قرار دارد. این پروژه که در روزهای ابتدایی رشد فوق‌العاده‌ای داشت، روندی صعودی در طول پنج سال گذشته داشته است. گرچه با سقوط قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ شاهد افت ارزش TRX هم بودیم اما این ارز دیجیتال همچنان جزو پرطرفدارترین و پرکاربردترین توکن‌های بازار کریپتو محسوب می‌شود. تا زمان نگارش (اردیبهشت ۱۴۰۲) حدود ۹۰ میلیارد توکن TRX عرضه شده است. حجم کل عرضه نیز محدودتی ندارد.

برای خرید این ارز دیجیتال می‌توان از صرافی‌های متنوعی مثل بایننس (Binance)، کوکوین (KuCoin) و کراکن (Kraken) استفاده کرد. البته با توجه به اینکه اغلب صرافی‌های خارجی کاربران ایرانی را تحریم کرده‌اند، بهتر است از صرافی‌های ایرانی برای خرید و فروش ترون استفاده کنید.

کیف پول‌های رمزارزی تراست ولت (Trust Wallet)، لجر (Ledger) و متامسک (MetaMask) نیز از این رمزارز پشتیبانی می‌کنند. والت ترون لینک (TronLink) نیز کیف پول اختصاصی شبکه Tron است.

بررسی چالش‌ها و معایب ارز دیجیتال ترون

یکی از بزرگ‌ترین انتقادهایی که به شبکه Tron وارد می‌شود، الگوی اجماع اثبات سهام نمایندگی است. با توجه به اینکه فرآیند اجماع شبکه در اختیار تعداد محدودی نود اعتبارسنج (node) است، احتمال تمرکزگرایی در این شبکه بالا به نظر می‌رسد. البته بنیاد Tron مدعی است که تغییر مداوم این نودها باعث جلوگیری از این خطر می‌شود اما کارشناسان و نخبه‌هایی مثل ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، خالق اتریوم، استفاده از چنین الگویی را خلاف ماهیت و ارزش‌های اصلی دنیای بلاکچین می‌دانند.

یکی دیگر از چالش‌های این پروژه، حواشی زیاد جاستین سان است. البته او دیگر مدیرعامل و عضوی از بنیاد توسعه این پروژه نیست. خیلی از فعالان کریپتو معتقدند که افزایش قیمت TRX‌ به علت بازی‌های تبلیغاتی این مهندس چینی بوده است. البته انجام چنین رفتارهایی در دنیای کریپتو چندان عجیب نیست. برای مثال ایلان ماسک نیز با ایجاد حواشی توانست بارها ارزش دوج کوین (DOGE) را افزایش دهد. انتشار برخی اسناد نیز باعث وارد شدن اتهام‌هایی به جاستین سان شده است. جعل اطلاعات با همکاری صرافی پولونیکس و کپی‌برداری کدهای اصلی مهم‌ترین ادعاهای مطرح‌شده علیه سان است.

همچنین بخوانید: ارز دیجیتال پپه چیست و آینده آن به چه صورت است؟

خلاصه مطلب

در این مقاله به بررسی این سؤال که ارز دیجیتال Tron چیست پرداختیم. کاربران زیادی در بازار رمزارزها روی Tron سرمایه‌گذاری کرده‌اند. گرچه هیچ کس به طور قطع نمی‌داند آینده ترون چیست اما اکثر کارشناسان اعتقاد دارند این پروژه به بلوغ کافی و ثبات رسیده است. با وجود معایب ارز دیجیتال ترون اما این رمزارز همچنان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های کریپتوکارنسی به حساب می‌آید. قطعاً گسترش دنیای بلاکچین و استقبال بیشتر مردم از این صنعت، به شکوفایی بیشتر Tron هم کمک خواهد کرد. پروژه‌ای که در ابتدا قاتل آسیایی اتریوم معرفی شده بود، حالا می‌تواند هویت و جایگاه مستقل خود را داشته باشد.

به این مقاله امتیاز دهید.
[جمع نتایج: ۰ میانگین: ۰]

مطالب مرتبط

ارز دیجیتال ورلد کوین چیست
ارز دیجیتال زیلیکا چیست
best token for staking in kucoin 01

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدید‌ترین مطالب

محبوب‌ترین کوین‌ها