فهرست مطالب
هر کسی که به طراحی و ویرایش تصاویر و ویدیوهای دیجیتال علاقه دارد، میداند که تولید تصاویر و فیلمهای با کیفیت بالا چقدر حساس و زمانبر است. تصاویری که در فیلمهای علمی تخیلی میبینیم و از آن لذت میبریم همگی توسط پردازندههای گرافیکی (GPU) سطح بالا، پردازش و تولید میشوند. رشد و پیشرفت تکنولوژی در سالهای اخیر، منجر به ساخت پردازندههای گرافیکی (GPU) جدید و قدرتمندی شده که قابلیتهای منحصر به فردی را در اختیار تصویرپردازان قرار میدهد. فناوری این پردازشگرهای جدید به قدری بالاست که دیگر تشخیص اینکه یک ویدیو یا تصویر واقعی است یا توسط کامپوتر ایجاد شده، بسیار دشوار است. حالا یک پروژه مبتنی بر بلاک چین، به نام رندر (RNDR)، بستری را فراهم کرده که افراد بتوانند توان این پردازندههای گرافیکی را با دیگران به اشتراک گذاشته و از آن درآمد کسب کنند. در این مقاله میخواهیم این پروژه جذاب را معرفی کنیم و در ادامه نیز به پیش بینی قیمت رندر در سال 2024 میپردازیم.
رندرینگ (Rendering) چیست؟
متخصصان تهیه و تولید تصاویر و ویدیوهای دیجیتال، ابتدا آنچه را که میخواهند به تصویر بکشند، توسط کامپیوترهای با توان گرافیکی بالا مدلسازی میکنند. سپس طی فرآیندی که به آن رندرینگ (Rendering) گفته میشود، به کامپوتر دستور میدهند که یک خروجی واقعی از آن مدلها ایجاد کند. این خروجی میتواند شامل تصاویر 2 بعدی ساده یا تصاویر و فیلمهابی باشد که کاملا واقعی به نظر میرسند. البته فرآیند رندرینگ نه فقط در تولید عکس و فیلم، بلکه در وسایلی که به طور روزمره از آن استفاده میکنیم، مانند گوشی و مانیتور، در حال انجام است. هرچه توان پردازش گرافیکی یک کامپیوتر یا نمایشگر بالاتر باشد، تصاویر را با کیفیت بیشتری تولید یا رندر خواهد کرد.
حوزه رندرینگ در چند سال گذشته شاهد نوآوریها و تحولات زیادی بوده است. شرکتهای سازنده پردازنده گرافیکی (GPU) مدام در حال ارائه محصولات جدید با توان بالاتر هستند که در صنایع مختلف بازیسازی، فیلمسازی، طراحی و … استفاده میشوند. اما خرید این ابزارهای پیشرفته با توجه به قیمت بالای آنها، برای تمام افراد امکانپذیر نیست. این امر باعث شد که ایده به اشتراکگذاشتن توان این پردازندهها توسط دارندگان آن با سایر افراد شکل گرفته و خود به یک فناوری جدید تبدیل شود.
همچنین بخوانید: 6 روش ساده برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال
ارز دیجیتال رندر (RNDR) چیست؟
شبکه رندر (Render Network) خود را اولین پلتفرم بلاک چینی معرفی میکند که این امکان را به افراد میدهد تا قدرت پردازنده های گرافیکی خود را به صورت غیرمتمرکز به اشتراک بگذارند. در واقع رندر با استفاده از فناوری بلاک چین، درخواستدهندگان و ارائهکنندگان این توان پردازندههای گرافیکی را در یک بازار بلاک چینی، به صورت مستقیم به هم وصل میکند. افراد در ازای به اشتراکگذاری قدرت پردازش گرافیک سیستمهای خود با سایرین، توکن رندر (RNDR) دریافت میکنند که توکن بومی شبکه رندر است.
رندر (Render Network) چگونه کار میکند؟
شبکه رندر طی چند مرحله مختلف و پیچیده کار میکند که در اینجا این مراحل را به شکل ساده شرح میدهیم.
ایجاد و ثبت درخواست
تولیدکنندگان محتوا (Creators) درخواستهای رندر خود را به همراه دادههای همراه و مشخصات خروجی مورد نیازشان به شبکه رندر ارسال می کنند. این درخواستها می تواند شامل تصاویر سهبعدی ، تصاویر یا ویدیوهای با وضوح بالا، شبیهسازیها یا سایر کارهای پیچیده گرافیکی باشد که تولیدشان نیاز به پردازنده گرافیکی (GPU) دارد.
توزیع حجم کار میان ارائهدهندگان GPU
هنگامی که یک درخواست ارسال می شود، شبکه رندر حجم کاری آن درخواست را بین ارائهدهندگان توان گرافیکی (Node Operators) موجود توزیع می کند. این توزیع کار میتواند بر اساس عواملی مانند نوع پردازنده گرافیکی یا GPU، ظرفیت، موقعیت جغرافیایی و سابقه عملکرد ارائهدهندگان GPU باشد. یک الگوریتم هماهنگ سازی پیچیده تضمین میکند که درخواستها به ارائهدهندگان مناسب اختصاص داده شوند و بازده تخصیص منابع موجود در شبکه را به حداکثر می رساند.
تولید خروجی و تایید آن
ارائه دهندگان GPU منتخب، وظایف رندر اختصاص داده شده را پردازش کرده و خروجی های مورد نیاز را تولید میکنند. یک سیستم اعتبارسنجی، صحت و کامل بودن خروجیهای ارائهشده را تأیید میکند و به تولیدکنندگان محتوا کمک میکند تا خروجیهای با کیفیت بالا دریافت کنند. الگوریتمهای اجماع غیرمتمرکز، مانند Proof of Render، نیز برای محافظت از فرآیند رندر در برابر عوامل مخرب و تاخیرهای احتمالی استفاده میشوند. همچنین باید بدانیم که فرآیند توزیع درخواستها و خروجیها در شبکه رندر توسط قراردادهای هوشمند مدیریت میشود.
پرداخت هزینه و پاداش
پس از تولید خروجی و تأیید موفقیتآمیز آن، توکنهای Render از سوی تولیدکنندگان محتوا (Creators)، با استفاده از قرارداد هوشمند به ارائهدهندگان توان گرافیکی (Node Operators) پرداخت میشود. رندر دارای یک سیستم پاداش عادلانه است. هزینه خدمات رندرینگ در شبکه رندر بر اساس پیچیدگی وظایف و منابع ارائه شده توسط نودها میان آنها توزیع می شود که آنها را به مشارکت در شبکه تشویق مینماید.
همچنین بخوانید: هدست اپل ویژن پرو | تجربه متفاوت حضور در دنیای متاورس
مزایای رندر (Render Network) چیست؟
جنبههای زیر شبکه رندر را از پروژهها و راه حلهای قابل مقایسه با آن و رقبایش جدا می کند:
شبکه رندرینگ غیرمتمرکز و همتا به همتا
شبکه رندر یک توان پردازش گرافیکی فوقالعاده را توسط اکوسیستمی غیرمتمرکز و گسترده از ارائهدهندگان GPU فراهم میکند. در این شبکه غیرمتمرکز، افراد میتوانند به صورت مستقیم و بدون واسطه با هم تعامل کنند. این ویژگی به تولیدکنندگان محتوا (Creators) اجازه می دهد تا به خدمات رندر با کیفیت بالا دسترسی داشته باشند و توان GPU را در بین آنها به صورت کارآمد توزیع میکند.
مدل قیمت گذاری پویا
مکانیسم قیمت گذاری رندر هزینه خدمات رقابتی را برای تولیدکنندگان محتوا و پاداش منصفانه را برای ارائهدهندگان GPU تضمین میکند. مدل قیمت گذاری رندر عواملی مانند پیچیدگی کار، فوریت و در دسترس بودن منابع را برای تعیین هزینه خدمات در نظر میگیرد. رویکرد پویای آن به جای تکیه بر سیستمهای قیمتگذاری ثابت یا دستی، با نیازهای کاربران و اکوسیستم خود هماهنگ است.
الگوریتم هماهنگسازی پیشرفته
شبکه Render از یک الگوریتم هماهنگسازی پیشرفته برای اتصال تولیدکنندگان محتوا با ارائه دهندگان GPU استفاده میکند. با ارزیابی عواملی مانند نوع GPU، ظرفیت، مکان و اعتبار ارائهدهنده، شبکه رندر تلاش میکند که درخواستها به طور موثر میان منابع توزیع شوند.
اعتبار سنجی و امنیت بدون اعتماد
رندر از مکانیسمهای اعتبارسنجی بدون نیاز به اعتماد (Trustless) برای تأیید صحت و کامل بودن خروجیهای رندرشده استفاده میکند. همچنین الگوریتمهای اجماع غیرمتمرکز، مانند Proof of Render، با ارائه لایههای امنیتی اضافی از عوامل مخرب و خطاهای احتمالی در فرآیند رندرینگ جلوگیری میکند.
بررسی قیمت رندر توکن
تجزیه و تحلیل تکنیکی رندر (RNDR) یک الگوی کلاسیک را در حرکات قیمتی آن نشان میدهد که شامل فازهای “تجمع”، “دستکاری” و “گسترش” است. خلاصه این فازها به شرح زیر است: