چرا خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت ایده خوبی نیست؟

خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت

فهرست محتوا

یکی از شعارهای هواداران ارزهای دیجیتالی غیرمتمرکزسازی امور مالی و تراکنش‌های آنلاین و کاهش دخالت موسسات واسطه و نیز قوانین دست‌وپاگیر آن‌ها با استفاده از فناوری بلاک‌چین بوده است. از سوی دیگر این کاربران بر حفظ حریم خصوصی خود در معاملات ارزهای دیجیتالی اصرار دارند. به‌همین دلیل گاهی برخی از کاربران روش خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت را انتخاب می‌کنند. روشی که با موجود مزیت حفاظت از اطلاعات شخصی، ایمنی تراکنش‌ها و معاملات را به‌شدت افزایش می‌دهد. در این مطلب از صرافی راستین این موضوع را با هم بررسی می‌کنیم. (برای بررسی قیمت و خرید ارز دیجیتال می‌توانید از طریق صرافی راستین با امنیت بالا اقدام کنید)

چرا برخی از افراد ترجیح می‌دهند بدون احراز هویت ارز دیجیتال بخرند؟

بیت کوین به‌عنوان نخستین ارز دیجیتالی و پادشاه بازار رمزارزها با هدف ایجاد تراکنش‌های ناشناس به‌وجود آمد. این هدف در ابتدا تا حدودی محقق شد زیرا افراد می‌توانستند بدون دخالت موسسات واسطه دولتی مانند بانک‌ها این تراکنش‌ها را انجام دهند. با این حال کم کم موسسات دیگری روی کار آمدند که آن‌ها را با عنوان موسسات بلاکچینی می‌شناسیم. این موسسات ممکن است دولتی باشند یا نباشند و گاهی‌اوقات نیز حتی دارای دفتر فیزیکی مرکزی نیستند که از جمله آن‌ها می‌توانیم به برخی از صرافی‌های غیر متمرکز اشاره کنیم.

اغلب این موسسات مانند بسیاری از موسسات مالی دولتی خدمات خود را تنها در صورت احراز هویت کاربر ارائه می‌دهند. دلیل اساسی استفاده از این روش، افزایش امنیت دارایی‌های کاربران است. با این حال هنوز هم صرافی‌هایی هستند که این موضوع را نادیده می‌گیرند و امکان خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت را برای کاربران فراهم می‌کنند. کاربران این صرافی‌ها نیز تنها به‌دلیل ناشناس ماندن خود و عدم درز اطلاعات تراکنش‌ها از این روش استفاده می‌کنند. در واقع شما باید بین ناشناس ماندن و ایمنی تراکنش‌ها یکی را انتخاب کنید زیرا در روش خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت امکان بروز موارد کلاهبرداری و حملات فیشینگ بسیار زیاد است.

همچنین بخوانید: معرفی بهترین صرافی های غیرمتمرکز ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها

دلایل خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت

اهمیت احراز هویت در خرید ارز دیجیتال

امروزه ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم و دوج کوین به دارایی‌های رایج و محبوب در سراسر دنیا تبدیل شده‌اند. همچنین بسیاری از شرکت‌های خرده‌فروشی امکان خرید محصولات خود را با ارائه این ارزهای دیجیتالی ایجاد کرده‌اند. با این حال بازار ارز دیجیتالی هنوز هم بازاری جوان است و مساله غیرمتمرکزسازی، به مانعی برای ایجاد قوانین همه‌شمول تبدیل شده است. این یعنی در صورت بروز مواد کلاهبرداری امکان پیگیری روندهای قانونی در بسیاری از کشورهای دنیا وجود ندارد. همین موضوع به‌تنهایی می‌تواند دلیل مهمی برای عدم انتخاب روش خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت باشد.

از سوی دیگر همان‌طور که ارزش برخی از اگرچه ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و دوج کوین در حال تبدیل شدن به جریان اصلی هستند، اما هنوز یک بخش نسبتا جدید است. به این ترتیب، مقررات صنعت کریپتو به تکامل خود ادامه می‌دهد، زیرا تنظیم‌کنندگان صنعت مالی شیوه‌های مبادلات ارزهای دیجیتال و سایر شرکت‌های رمزنگاری را برای جلوگیری از پولشویی و سرقت هویت بررسی و موشکافی می‌کنند.

ارزهای دیجیتال در چند سال اخیر به‌طور تصاعدی افزایش یافته، علاقه کلاهبرداران نیز به این بازار افزایش یافته است. همچنین افزایش کاربرد و رواج رمزارزها در معاملات و امکان انتقال مبالغ هنگفت سرمایه در این روش، بازار ارز دیجیتال به بستری مناسب برای پولشویی، حملات هکری، تقلب‌های مرتبط با هویت و موارد دیگر تبدیل شده است. این موضوع باعث افزایش اهمیت احراز هویت در صرافی و نیز استفاده از شیوه‌های به‌روز و کارآمد شده است.

همچنین بخوانید: آموزش ساخت کیف پول ارز دیجیتال (در والت‌های معتبر)

روش‌های احراز هویت در پلتفرم‌های گوناگون

امروزه بسیاری از کشورهای برتر دنیا در حال تدوین قوانینی برای مبارزه با پولشویی و کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتالی هستند. این قوانین تنها در صورتی اجازه فعالیت به صرافی‌ها می‌دهند که از روش‌های کارآمد احراز هویت استفاده کنند. رایج‌ترین روش احراز هویت، درخواست از کاربران برای آپلود یک کپی از شناسنامه یا کارت ملی و یک عکس است.

در ادامه برخی از روش‌های گوناگون احراز هویت را مرور می‌کنیم:

  • احراز هویت مبتنی‌بر رمز عبور: در این روش عموما یک آدرس ایمیل، نام کاربری و رمز عبور درخواست می‌شود که روش مناسبی برای موسسات مالی و نیز صرافی‌های ارز دیجیتال نیست
  • احراز هویت دو عاملی: در این روش، امنیت حساب کاربری با ایجاد شناسه دوم افزایش می‌یابد
  • احراز هویت بیومتریک: این روش احراز هویت در مورد گوشی‌های تلفن همراه و نیز دستگاه‌ها و پلتفرم‌هایی استفاده می‌شود که دارای قطعاتی برای تشخیص هویت از طریق اسکن اثر انگشت، تشخیص چهره و اسکن چشم هستند
  • احراز هویت مبتنی‌بر اسناد و اطلاعات: این نوع از احراز هویت در صرافی‌های ارز دیجیتال رایج است. در این روش شما باید کپی اسناد هویتی خود را روی سایت یا پلتفرم بارگزاری کنید. این اسناد ممکن است از انواع شناسنامه، گذرنامه، کارت ملی و گواهینامه باشند

روش های احراز هویت در صرافی رمز ارز

مزایای خرید ارز دیجیتال با احراز هویت از صرافی

هدف اساسی احراز هویت در صرافی‌های ارز دیجیتال، شناسایی هویت افراد برای پیشگیری از موارد کلاهبرداری، پولشویی و اقدامات مجرمانه دیگر است. با توجه به مزایایی که این روش برای کاربران صرافی‌ها دارد پیشنهاد می‌کنیم به‌جای انتخاب روش خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت، یک صرافی را انتخاب کنید که بتواند در زمان کمی امور مربوط به احراز هویت را انجام دهد. در ادامه با برخی از مهم‌ترین مزایای احراز هویت در صرافی ارز دیجیتال آشنا می‌شویم.

۱. جلوگیری از فیشینگ

فیشینگ یکی از روش‌های رایج برای کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتالی و دیگر بازارهای مالی است. در این روش مجرمان با استفاده از روش‌های گوناگون خود را به‌جای یک فرد یا سازمان معرفی می‌کنند. سپس با جلب اعتماد شما و درخواست اطلاعات حساب‌ بانکی و اطلاعات دیگر، به این اطلاعات دست می‌یابند. نمونه استفاده از فیشینگ در بازار ارز دیجیتالی این است که فرد کلاهبردار بعد از دستیابی به اطلاعات کارت و حساب بانکی شما در یک صرافی که دارای احراز هویت نیست، حساب باز کرده و به‌جای شما اقدام به خرید ارزهای دیجیتالی می‌کند. بنابراین صرافی‌ها با ایجاد شرط و مراحل احراز هویت می‌توانند از فیشینگ جلوگیری کنند.

برخی از راهکارهای پیشگیری از فیشینگ نیز عبارتند از:

  • کسب اطمینان از صحت آدرس سایت
  • اطمینان از آغاز شدن URL سایت با HTTPS
  • نصب افزونه ضد فیشینگ بر روی مرورگر
  • به‌روزرسانی مداوم مرورگر
  • عدم خرید از سایت‌های ناشناس و غیر معتبر
  • ثبت نام نکردن در نرم‌افزارهای مشکوک و ناشناخته

۲. ایمنی دارایی‌ها با خرید ارز دیجیتال با احراز هویت

انواع احراز هویت در پلتفرم‌های دیجیتالی مانند صرافی‌های ارز دیجیتال دارای چند قانون و موضوع کلی هستند. این موضوعات عبارتند از: قوانین پذیرش کاربر، شیوه‌های شناسایی و تایید هویت کاربر، شیوه‌های پیگیری و نظارت بر تراکنش‌ها و مدیریت ریسک‌ها. صرافی‌های ارز دیجیتال با اتخاذ تصمیماتی در مورد هر یک از این موضوعات، امنیت سرمایه و تراکنش‌های شما را در صرافی تضمین می‌کنند.

۳. جلوگیری از پولشویی با استفاده از احراز هویت

یک مزیت دیگر خرید ارز دیجیتال با احراز هویت این است که موارد پولشویی نیز کاهش می‌یابند. برای مثال برخی افراد برای تبدیل سرمایه‌هایی که با اعمال مجرمانه به‌دست آورده‌اند، ممکن است بخواهند از روش خرید ارز دیجیتال و انتقال آن‌ها به والت‌های افرادی در خارج از کشور استفاده کنند. بنابراین احراز هویت باعث می‌شود این افراد نتوانند به چنین کاری دست بزنند.

احراز هویت KYC چیست؟

ارزهای دیجیتالی با میزبانی فناوری بلاکچین و ارائه محصولات و خدمات نوآورانه باعث تحولی چشمگیر در حوزه خدمات مالی شده‌اند. البته باید بگوییم ارزهای دیجیتالی همچنین مانعی بزرگ برای موسسات مالی متمرکز مانند بانک‌ها و صندوق‌های پس‌انداز و سرمایه‌گذاری دولتی و غیر دولتی متمرکز هستند. زیرا کاربران می‌توانند با استفاده از فناوری بلاکچین مقادیر زیادی از ارزهای دیجیتالی را در زمانی بسیار کوتاه و بدون نیاز به خدمات موسسات مالی متمرکز به کیف پول ارز دیجیتال فردی دیگر در آنسوی دنیا واریز کنند.

از آن‌جا ارزهای دیجیتال از نظر رمزنگاری روی بلاکچین خود ایمن هستند، تراکنش‌های فرد به فرد نیز معمولا از دید موسسات متمرکز دولتی پنهان می‌مانند. با این حال همین سرعت بالا در تراکنش‌ها و ناشناس بودن زمینه را برای فعالیت‌های مجرمانه فراهم کرده است. برای مثال تحقیقات نشان می‌دهد که تراکنش‌های غیرقانونی ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۱ در مجموع حدود ۱۴ میلیارد دلار بوده است. به‌همین دلیل برخی از نهادها استفاده از احراز هویت بلاکچینی مدل KYC را پیشنهاد داده‌اند.

فرآیند KYC یا مشتری خود را بشناس (Know Your Customer) شامل طیف وسیعی از اقدامات همراه با احراز هویت، غربالگری و نظارت مداوم در بستر فناوری‌های بلاکچینی است. مدل KYC با ایجاد یک پروفایل غنی و دقیق برای هر مشتری، باعث آماده‌سازی موسسات مالی حوزه بلاکچین از جمله صرافی‌های ارز دیجیتال می‌شود. این همان فرآیند احراز هویت است که در صرافی‌های معتبر خارجی مانند بایننس و صرافی‌های داخلی مانند صرافی راستین اجرا می‌شود.

احراز هویت kyc چیست

خرید ارز دیجیتال بدون فرآیند احراز هویت KYC

وجود مقررات سختگیرانه دولتی باعث شده است که دیگر کمتر صرافی در دنیا بدون احراز هویت KYC خدمات خرید ارز دیجیتال و مبادلات آن‌ها را ارائه دهد. با این حال هنوز هم تعداد بسیار اندکی صرافی در دنیا وجود دارند که این خدمات را ارائه می‌دهند.

معایب خرید ارز دیجیتال از این صرافی‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

  • امنیت: صرافی‌های بدون احراز هویت اغلب از امنیت کمتری نسبت به صرافی‌های دارای فرآیند KYC برخوردار هستند. این مساله باعث آسیب‌پذیری آن‌ها نسبت به حملات هکری و نیز فعالیت‌های مجرمانه می‌شود
  • نقدینگی: صرافی‌های بدون احراز هویت معمولا نقدینگی کمتری نسبت به صرافی‌های دارای فرآیند احراز هویت هستند. نقدینگی کمتر نشانه مشتریان کمتر است و تعداد اندک کاربران باعث می‌شود که پیدا کردن فروشندگان و خریداران برای معاملات نیز دشوار باشد
  • کارمزد: صرافی‌هایی که فرآیند احراز هویت KYC را اجرا نمی‌کنند عموما برای جبران خطر کلاهبرداری، هزینه بیشتری بابت تراکنش‌ها از کاربران دریافت می‌کنند

سخن آخر

خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت هنوز هم در برخی از صرافی‌های غیرمجاز و نامعتبر انجام می‌شود. با این حال باید توجه داشته باشید که استفاده از خدمات این صرافی‌ها باعث کاهش امنیت دارایی و مبادلات ارز دیجیتال شما می‎شود. این در حالی است که معمولا وقتی کاربران مطمئن باشند که صرافی ارز دیجیتال اقدامات پیشگیرانه‌ای را مانند احراز هویت برای محافظت از حساب‌های در نظر می‌گیرد، تمایل بیشتری به استفاده از خدمات صرافی مورد نظر دارند.

صرافی ارز دیجیتال راستین به‌عنوان یکی از معتبرترین و فعال‌ترین صرافی‌های ایرانی، مرجعی ایمن و قابل اطمینان برای خرید ارز دیجیتال همراه با احراز هویت است. ما برای راحتی مشتریان خود شرایطی ویژه را ایجاد کرده‌ایم که بتوانند تنها طی ۵ دقیقه مراحل احراز هویت را بدون دردسر پشت سر بگذارند. برای بهره‌مندی از خدمات متنوع راستین می‌توانید همین الان برای ثبت نام و افتتاح حساب در راستین اقدام کنید.

به این مقاله امتیاز دهید.
[جمع نتایج: ۰ میانگین: ۰]

مطالب مرتبط

KuCoin Token
بهترین صرافی های غیر متمرکز
Apollox exchange 01

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدید‌ترین مطالب

قیمت‌ ارزهای‌ دیجیتال محبوب