تحلیل آنچین (درون زنجیره ای) چیست و چگونه عمل می‌کند؟

تحلیل آنچین چیست

فهرست محتوا

کریپتوکارنسی یکی از مهم‌ترین بازارهای مالی جهان در سال‌های گذشته بوده است. سرمایه‌گذاران و معامله‌گران زیادی دارایی‌های خود را به رمزارز تبدیل کرده‌اند. امروزه رقابت میان تریدرها به حدی زیادی شده که از روش‌ها و راهکارهای مختلفی برای تحلیل بازار و پیش‌بینی قیمت‌ها استفاده می‌شود. تحلیل آنچین (On Chain) یا تحلیل درون زنجیره ای یکی از اصلی‌ترین روش‌های تحلیل محسوب می‌شود. تحلیل انچین همیشه پیام‌های مهمی در مورد جهت کلی بازار و روند نمودارها در میان‌مدت و بلندمدت ارائه می‌کند. از این رو، اطلاعات این تحلیل هم برای تریدرها و هم برای هولدرها مفید است. البته استفاده از اصول آنالیز آنچین لزوماً به معنای بی‌نیازی از سایر روش‌ها نیست. در این مقاله می‌خواهیم به این پرسش بپردازیم که تحلیل آنچین چیست و چطور می‌تواند به افزایش درآمد کمک کند؟ سپس برخی از مهم‌ترین شاخص‌ها و کاربردهای این روش آنالیز را بررسی خواهیم کرد.

تحلیل آنچین چیست؟

تجزیه و تحلیل آن چین (On-chain Analysis) یا آنالیز داده‌های زنجیره‌ای یکی از مهم‌ترین موضوعات برای تریدرها و سرمایه‌گذاران بازار رمزارزها است. داده‌های این تحلیل حاصل یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بلاکچین، یعنی زنجیره‌ای بودن بلاک‌ها و شبکه است.

تمام تراکنش‌های بلاکچین در دفتر کل توزیع (Distributed Ledger‌) ثبت می‌شود. هر نود بلاکچین (node) نیز دارای یک رکورد کامل از تمام تراکنش‌ها است. در نتیجه تمام بلاک‌ها تاریخچه تراکنش‌های شبکه را در اختیار دارند. این اتفاق باعث یکپارچه‌سازی می‌شود. در چنین شرایطی اگر شخصی بخواهد اطلاعات یک بلاک را تغییر دهد، باید داده‌های تمام بلاک‌های شبکه را اصلاح کند که این کار تقریباً غیرممکن است.

تعریف تحلیل آنچین

از طرفی دفتر کل توزیع یک منبع اطلاعاتی عمومی است. هر شبکه یا هر کاربری به اطلاعات دفتر کل دسترسی دارد. در نتیجه معامله‌گران می‌توانند تاریخچه تمام تراکنش‌ها را از طریق این بستر مشاهده کنند. در بازارهای مالی سنتی معمولاً دسترسی به چنین اطلاعاتی بسیار سخت یا غیرممکن است. با این حال بازار رمزارزها و سایر مارکت‌های مبتنی بر بلاکچین از این مزیت برخوردار هستند.

مزیت اصلی آنچین کریپتو چیست؟

تحلیل آنچین به معنای بررسی سابقه و وضعیت تراکنش‌های شبکه بلاکچین است. هدف از این بررسی، برنامه‌ریزی برای واکنش به نوسان‌ها و جریان نمودار دارایی‌ها است. به کمک این تحلیل می‌توان فهمید که پول و سرمایه فعالان بازار به سمت چه دارایی‌هایی در حرکت است.
حجم داده‌های On-chain Analysis بسیار زیاد و متنوع است. در واقع محدودیتی از بابت دسترسی به داده‌ها وجود ندارد و همین موضوع باعث شده تریدرهای زیادی جهت برنامه‌ریزی معاملات، بر آنالیز زنجیره‌ای متمرکز شوند. امروزه شرکت‌ها و سایت‌های زیادی مثل نانسن (nansen)، کریپتو کوانت (CryptoQuant)، سنتیمنت (Santiment)، گلس نود (Glassnode) و این تو د بلاک (Intotheblock) بستر مشاهده و تجزیه و تحلیل این داده‌ها را فراهم کرده‌اند.

همچنین بخوانید: بهترین سایت تحلیل آنچین | ابزارهای تحلیل رفتار کاربران شبکه‌های ارز دیجیتال

آموزش تحلیل آن چین

پس از بررسی این سؤال که آنچین کریپتو چیست و چه مزایایی دارد، حال باید به سراغ آموزش تحلیل آن چین برویم. تحلیل آنچین شامل معیارها و شاخص‌های مختلفی است. یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها، جریان‌های مبادلاتی است. صرافی‌های رمزارزی نقش بانک را در صنعت کریپتو ایفا می‌کنند. زمانی که جریان بزرگ یک دارایی به صرافی مشاهده می‌شود، نشان‌دهنده حجم بالای فروش است. در طرف مقابل، خروج مقدار قابل‌توجهی دارایی از صرافی‌ها نشان‌دهنده ذخیره طولانی‌مدت و کاهش عرضه خواهد بود.

یکی دیگر از شاخص‌ها، بررسی معاملات نهنگ‌ها است. زمانی که نهنگ‌ها شروع به فروش دارایی کنند، معامله‌گران خرد نیز به دنبال فروش رمزارز خواهند بود. بلعکس، اگر نهنگ‌ها خرید یک ارز دیجیتال را آغاز کنند، می‌توان نتیجه گرفت که قیمت به‌زودی افزایش می‌یابد و باید برای خرید آن دارایی اقدام کرد.

آموزش تحلیل آن چین

اگر می‌خواهید به طور دقیق‌تر بدانید که کاربرد تحلیل آنچین چیست به این مثال دقت کنید. برای مثال، در ماه‌های گذشته ارز دیجیتال آربیتروم (ARB) سروصدای زیادی به پا کرده است. تراکنش‌های روزانه بلاکچین اتریوم نشان می‌دهد که علاقه کاربران به خرید این توکن رشد قابل توجهی داشته است. ایردراپ این پروژه نیز طرفداران زیادی داشت. چنین نشانه‌هایی می‌تواند پیام افزایش قیمت را مخابره کند.

یکی از کاربردهای مهم On-chain Analysis در بررسی میزان نقدینگی است. به کمک تحلیل درون زنجیره ای می‌توان میزان نقدینگی قفل‌شده در استخرها را به دقت بررسی کرد. کاهش یا افزایش حجم نقدینگی نشانه خوبی برای تشخیص روندهای کلی بازار است.

یکی دیگر از کاربردهای تحلیل انچین، بررسی توکن بومی شبکه‌های لایه یک است. کارمزد تراکنش‌ها در شبکه‌های لایه یک معمولاً با توکن بومی پرداخت می‌شود. به همین دلیل افزایش تراکنش‌ها در شبکه لایه یک، تقاضا برای توکن بومی را افزایش می‌دهد. این موضوع می‌تواند باعث رشد ارزش توکن بومی شود.

همچنین بخوانید: تحلیل سنتیمنت چیست + معرفی مهمترین ابزار تحلیل سنتیمنت

محدودیت‌های تحلیل On Chain

تحلیل On Chain مزیت‌های زیادی دارد اما محدودیت های تحلیل آنچین چیست؟ مانند دیگر روش‌های آنالیز، آنچین هم محدودیت‌ها و ضعف‌هایی دارد. یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف تحلیل آنچین، عمر کم بازار رمزارزها است. بسیاری از رمزارزها هنوز وارد دهه دوم حیات خود نشده‌اند. به همین دلیل اطلاعات و داده‌های On Chain ممکن است در ماه‌ها و سال‌های آینده دچار تغییرات زیادی شود.

یکی دیگر از چالش‌ها، توزیع تراکنش‌ها در شبکه‌های مختلف برای افزایش مقیاس‌پذیری است. برای مثال تراکنش‌ها در شبکه لایه یک اتریوم به پروتکل‌های لایه دو اپتیمیسم (Optimism) و آربیتروم (Arbitrum) منتقل شده‌اند. این اتفاق باعث کاهش حجم داده‌های آنچین شبکه اتریوم و در نتیجه سخت‌تر شدن آنالیز زنجیره‌ای خواهد شد.

محدودیت های تحلیل on chain

داده‌های آنچین ابزاری برای تحلیل بلندمدت و میان‌مدت است. تریدرهایی که در تایم‌فریم‌های کوتاه معامله می‌کنند، معمولاً حساب زیادی روی On-chain Analysis باز نمی‌کنند. در واقع آنالیز آنچین بیشتر برای سرمایه‌گذاری میان‌مدت یا هولد ارز دیجیتال کاربرد دارد و راهکار مؤثری برای پیش‌بینی بازار در بازه‌های زمانی کوتاه محسوب نمی‌شود.

مهم‌ترین شاخص‌های آنچین کریپتو

در پایان آموزش تحلیل درون زنجیره ای می‌خواهیم به این مسئله بپردازیم که مهم‌ترین شاخص‌های تحلیل آنچین چیست و چه کمکی به ما می‌کند؟ در ادامه به برخی از مهم‌ترین‌ها اشاره خواهیم کرد.

آدرس‌های فعال

تعداد آدرس‌های فعال (Active addresses) حجم فعالیت در شبکه را نشان می‌دهد. البته این شاخص معیاری برای بررسی دقیق تعداد کاربران نیست. معمولاً در تحلیل‌های بلندمدت، تعداد آدرس‌های فعال با قیمت، نسبت مستقیم دارد.

حجم معاملات

حجم معاملات (Transaction volume) یا حجم تراکنش‌ها نشان‌دهنده مقدار ارز دیجیتال رد و بدل شده بین آدرس‌های یک شبکه است. معمولاً این شاخص با ارز فیات محاسبه می‌شود تا دید بهتری به تحلیلگران ارائه دهد.

همچنین بخوانید: تحلیل فاندامنتال چیست | آشنایی با روند کامل این تحلیل

عرضه روزانه

صدور یا عرضه روزانه رمزارز (Daily issuance) به مجموعه توکن‌هایی گفته می‌شود که به استخراج‌کنندگان و استیک‌گنندگان ارز دیجیتال اعطا می‌شود. بررسی این شاخص اهمیت فراوانی دارد. کاهش یا افزایش توزیع رمزارز نشان‌دهنده سیاست‌های اقتصادی و راهبردی پروژه برای کنترل قیمت توکن خواهد بود.

توزیع عرضه

منظور از توزیع عرضه (Supply distribution)، مقدار توکن‌های ذخیره‌شده در آدرس‌های گروه‌های مختلف است. برای مثال در شبکه بیت کوین، کیف پول‌هایی که بیش از ۱۰ هزار BTC در اختیار دارند، در چند سال گذشته کاهش قابل‌توجهی داشته‌اند. این در حالی است که تعداد آدرس‌هایی که کمتر از ۱۰ بیت کوین ذخیره کرده‌اند افزایش یافته است.

درآمد ماینر

درآمد ماینرها (Miner revenue) برابر با ارزش مجموع توکن‌های استخراج‌شده به علاوه کارمزد تراکنش‌ها است. هرچه درآمد ماینرها بیشتر باشد، شبکه سلامت اقتصادی بالاتری دارد. در چنین شرایطی ماینرها و استیک‌کنندگان تمایل بیشتری برای ذخیره طولانی‌مدت دارایی‌های دارند.

همچنین بخوانید: بهترین روش یادگیری تحلیل تکنیکال | سرمایه‌گذاری موفق با داده‌های آنالیز فنی

نرخ هش

نرخ هش (Hash rate) قدرت پردازشی شبکه را اندازه‌گیری می‌کند. هرچه نرخ هش بالاتر باشد، امنیت شبکه هم بیشتر است.

خلاصه مطلب

در این مقاله به این پرسش پرداختیم که تحلیل آنچین چیست و چه کاربردی دارد. همان‌طور که گفته شد، استفاده از داده‌ها و شاخص‌های آنچین می‌تواند سیگنال‌های مهمی برای سرمایه‌گذاری به ما نشان دهد. آموزش تحلیل آن چین به همراه دیگر روش‌ها، مثل تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، تریدرها را قادر می‌سازد که قیمت‌ها را در بازه‌های زمانی مختلف پیش‌بینی کنند. قطعاً نتایج حاصل از تحلیل انچین همیشه دقیق نیست اما نباید بدون توجه به داده‌های On-Chain Analysis وارد بازار کریپتو شد؛ یادمان باشد این داده‌ها یکی از خاص‌ترین ویژگی‌های بازار رمزارزها هستند.

به این مقاله امتیاز دهید.
[جمع نتایج: ۰ میانگین: ۰]

مطالب مرتبط

best oracle projects01
what-is-zkevm-04
on-chain analysis sites01

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدید‌ترین مطالب

قیمت‌ ارزهای‌ دیجیتال محبوب